A nap idézete Wolfgang Puck sztárséftől
Hamu és Gyémánt

A nap idézete Wolfgang Puck sztárséftől

A gasztronómia világában Wolfgang Puck élő legendának számít: az USA-ban sikert sikerre halmozó karintiai születésű séf idén nyáron Budapesten nyitotta meg első európai Spago éttermét a Matild Palotában. S hogy milyen szellemiséget képvisel a hely, amire minden gasztronómia rajongó kíváncsi? Napindító idézetünkből kiderül!


Egy séf igazi sikere

Michelin-csillagok? Hírnév? Gazdagság? Tévés szereplés? A vendégek elismerő szavai? Vajon mi jelenti a sikert egy olyan séf számára, aki már mindent elért?

„Sok háromcsillagos séf a saját maga lenyűgözésére főz, majd amikor kimegy a vendégekhez, egyből azt kérdezi, hogyan teljesített – ahelyett, hogy azt kérdezné, ízlett-e az étel. Szerintem ennek nem rólam, hanem a vendégről kell szólnia” – állítja Hollywood és az amerikai elit kedvenc séfje, Wolfgang Puck a Hamu és Gyémánt őszi lapszámának interjújában.

„Minden alkalmazottamnak elmondom, hogy a fizetés nem tőlem érkezik, hanem mindenki mástól, aki itt eszik, így őket kell boldoggá tenni” – zárja gondolatmenetét Wolfgang Puck, aki bár régen nem tette volna, ma már épp ezért igenis kitálal egy steaket jól átsütve, ketchuppal, ha a vendég úgy kéri. Így történhetett, hogy Obamának medium-well módon készített steaket tálalt, Donald Trumpnak pedig a már előbb említett jól átsütött steaket ketchuppal.

A legendás séfet karrierje kezdetéről, a jelenről, és a jövő utánpótlásáról is kérdeztük. A teljes interjú a Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszámában olvasható.

Wolfgang Puck interjú és további érdekességek a Hamu és Gyémánt magazin őszi számában!

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

A figyelmetekbe ajánljuk