Ezek Magyarország legjobb éttermei
Idén is kiosztotta a Dining Guide a legjobb éttermeknek járó díjait: 2019 és 2020 után az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjat idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta meg – olvasható a Dining Guide honlapján.

Emellett számos másik díj is kiosztásra került: Az Év Vidéki Étterme Díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett. Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta.

Az idén másodszor átadták a Fenntarthatósági Díjat, amelyet a Salt Budapest nyerte el. A Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.

A Dining Guide Idén először átadta a Fairplay Díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amelyik a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt.

Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, ahogy az Év Szerethető Étterme Díj is, amelyet szintén ők kaptak.

A legjobb 10 étterem ranglistájában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett – írja a portál.

A Michelin-nél 36 évet eltöltő igazgató, inspektor az élete folyamán több mint 10 000 étterem teljesítményét mérte fel, és ezernél is több Michelin-csillag kiosztásában segédkezett, így jó kezekben volt a karmesteri pálca.

A Dining Guide meghívására érkező külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra, és a TOP20 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket.

Mutatjuk a díjazottakat, de további érdekes részletekért megéri a Dining Guide beszámolójára kattintani.

Top 10 +2 étterem

  1. Stand Étterem – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
  2. Pasztell Étterem – Erdei János, séf
  3. Platán Gourmet – Pesti István, séf
  4. Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő, séf
  5. Salt Budapest – Tóth Szilárd, séf
  6. Textúra – Sárközi Ákos, séf
  7. Arany Kaviár Étterem – Kanász László, séf
  8. Essência Restaurant – Tiago Sabarigo, séf
  9. Laurel Budapest – Mede Ádám, séf
  10. Stand 25 Bisztró – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
  11. Bisztró42 – Barna Ádám, séf
  12. Anyukám Mondta Étterem – Dudás Szabolcs, séf

Különdíjak

  • Dining Guide – Floewater Fenntarthatósági Díj / SALT
  • Dining Guide – Johnnie Walker Életműdíj / László Árpád / Robinson Restaurant
  • Dining Guide – Unicum Riserva Fair Play Díj / Rosenstein Vendéglő
  • Dining Guide – Törley Pezsgőpincészet Az Év Szerethető Étterme Díj / Rosenstein Vendéglő
  • Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie
  • Dining Guide – Unicum Barista Az Év Szervizembere Díj / Bajusz Gergely / Avalon Ristorante
  • Dining Guide – XIXO Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke – Debrecen
  • Dining Guide – Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj / Spago Budapest
  • Dining Guide – Kalumba Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Mede Ádám / Laurel Budapest
  • Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj / Platán Gourmet Étterem


A figyelmetekbe ajánljuk