Emellett számos másik díj is kiosztásra került: Az Év Vidéki Étterme Díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, azÉv Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett. Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is aMihályi Patisserie kapta.
Az idén másodszor átadták a Fenntarthatósági Díjat, amelyet a Salt Budapest nyerte el. A Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyíltSpago by Wolfgang Puck Budapest.
A Dining Guide Idén először átadta a Fairplay Díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amelyik a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt.
Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, ahogy az Év Szerethető Étterme Díj is, amelyet szintén ők kaptak.
A legjobb 10 étterem ranglistájában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett – írja a portál.
A Michelin-nél 36 évet eltöltő igazgató, inspektor az élete folyamán több mint 10 000 étterem teljesítményét mérte fel, és ezernél is több Michelin-csillag kiosztásában segédkezett, így jó kezekben volt a karmesteri pálca.
A Dining Guide meghívására érkező külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra, és a TOP20 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket.
Mutatjuk a díjazottakat, de további érdekes részletekért megéri a Dining Guide beszámolójára kattintani.
Top 10 +2 étterem
- Stand Étterem – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
- Pasztell Étterem – Erdei János, séf
- Platán Gourmet – Pesti István, séf
- Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő, séf
- Salt Budapest – Tóth Szilárd, séf
- Textúra – Sárközi Ákos, séf
- Arany Kaviár Étterem – Kanász László, séf
- Essência Restaurant – Tiago Sabarigo, séf
- Laurel Budapest – Mede Ádám, séf
- Stand 25 Bisztró – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
- Bisztró42 – Barna Ádám, séf
- Anyukám Mondta Étterem – Dudás Szabolcs, séf
Különdíjak
- Dining Guide – Floewater Fenntarthatósági Díj / SALT
- Dining Guide – Johnnie Walker Életműdíj / László Árpád / Robinson Restaurant
- Dining Guide – Unicum Riserva Fair Play Díj / Rosenstein Vendéglő
- Dining Guide – Törley Pezsgőpincészet Az Év Szerethető Étterme Díj / Rosenstein Vendéglő
- Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie
- Dining Guide – Unicum Barista Az Év Szervizembere Díj / Bajusz Gergely / Avalon Ristorante
- Dining Guide – XIXO Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke – Debrecen
- Dining Guide – Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj / Spago Budapest
- Dining Guide – Kalumba Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Mede Ádám / Laurel Budapest
- Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj / Platán Gourmet Étterem