Napindító gondolat – 11.17.

Wolfgang Puck, osztrák származású séflegenda huszonnégy évesen költözött az Egyesült Államokba, ahol hamar Hollywood és az elit kedvenc séfje lett. Saját étterméért, a Spagóért megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és két Michelin-csillagot is elnyert, huszonhét éve ő felel az Oscar-gálák menüjéért. Kétségtelen, hogy szakmájában ő az egyik legjobb, amivel tisztában is van – hiszen erre törekszik –, azt viszont egyáltalán nem gondolja, hogy csakis ő lehet jó.

A tudásátadás fontossága

„Amikor 1982-ben megnyitottuk a Spagót, a mienk volt az első teljesen nyitott konyhás étterem. Minden embert láttam a konyháról, aki bejött az étterembe, tudtam őket üdvözölni, miközben álltam a tűzhelynél, és csináltam a dolgomat. Ez biztosan hozzájárult a sikerhez és a népszerűséghez." - meséli a sztárséf, aki nemrég Budapesten nyitotta meg Európa első Spago éttermét. „Ez változtatta meg azt a képet, amelyet az emberek rólunk, séfekről alkotnak magukban. Ez a látásmód pedig visszahatott ránk: mi lettünk az éttermek központi elemei. A konyha olyan lett, mint egy színház, a séfek színpada. Épp ezért nemcsak nekem kell jó szakácsnak lennem, hanem az embereimnek is. Ehhez megfelelő attitűd, szenvedély, élvezettel főzés szükséges."

Hamu és Gyémánt

Tehetséggondozás

„Olyan tehetségeket fedeztem fel, mint például Szántó István, a budapesti Spago vezető séfje, aki a legfontosabb emberem lett itt. Talán jövőre el is viszem magammal az Oscar-gálára, hogy főzzön valamilyen magyar ételt." - mondja a karintitai születésű séflegenda.

Wolfgang Puck pályája elején a legnevesebb francia éttermekben dolgozott: a párizsi Maximban, a monacói Hotel de Parisban és a provancei L'Oustau de Baumaniére-ben. Huszonnégyévesen költözött az Egyesült Államokba, ahol 1982- ben nyitotta meg első saját éttermét Spago néven. A fine dining kategóriát képviselő Spagóból ma már hat éttermet találunk világszerte – ezek közül az első európai Budapesten nyílt júliusban. Ebből az alkalomból készítettünk interjút a világ egyik legismertebb séfjével.

Teljes interjúnk a sztárséffel a Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszámában olvasható.

Wolfgang Puck interjú és további érdekességek a Hamu és Gyémánt magazinban!

A Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Feh\u00e9r kezek tartj\u00e1k a Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt magazint Megjelent a Hamu és Gyémánt őszi száma! Hamu és Gyémánt
A figyelmetekbe ajánljuk