Fehér kezek tartják a Hamu és Gyémánt magazint

Pataki Ágival, az ország első szupermodelljével szépségről, sikerről, nehézségekről, múltról és jövőről beszélgettünk; Szilágyi Áron, Tisza Kata, Huzella Júlia és Kollár-Klemencz László a pergő percek súlyával kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait osztotta meg velünk; Műértő rovatunkból pedig az is kiderül, mi vár ránk a túlvilágon a reneszánsz kori festmények szerint. A Hamu és Gyémánt magazin ma megjelent új lapszámából ajánlunk tartalmakat.


​A szépségforradalmár üzletasszony

Pataki \u00c1gi mosolyog

Pataki Ági

Hamu és Gyémánt / Ajkai Dávid

Mindenki ismeri az arcát, mindenki tudni szeretné a titkát. Pataki Ági egész életében bátran mert váltani: ünnepelt modellből sikeres üzletasszony, majd elismert filmproducer lett. Az ország első szupermodellje nemrég ünnepelte 70. születésnapját, a jeles alkalomból pedig önéletrajzi könyvet írt. Inspiráló életútjáról, annak napos és árnyoldalairól, és a szépség kortalanságáról beszélgettünk vele.

Menny vs. pokol

Giotto Di Bondone Utols\u00f3 \u00edt\u00e9let c\u00edm\u0171 renesz\u00e1nsz festm\u00e9nye

Giotto Di Bondone: Utolsó ítélet

Vajon van élet a halál után? És ha van, milyen? A túlvilági lét lehetőségei a kezdetek óta foglalkoztatják az emberiséget. A menny és pokol ábrázolása már a korai műalkotásokon is tetten érhető, a téma azonban a reneszánsz korban vált igazán hangsúlyossá, amikor is a festmények által az egyház komoly motiváló és elrettentő üzeneteket közvetített a vallásos szemlélők számára. Boldog üdvözültek és megkínzott bűnösök nyomába eredünk.

Tanzánia

H\u0151l\u00e9gballonok Tanz\u00e1nia felett

Akár hőlégballonos szafarin is részt vehetünk

Ha egy kis időre kiszakadnánk a megszokottból, egyben szeretnénk életre szóló élményekkel gazdagodni, írjuk fel a bakancslistánkra Afrika egyik legizgalmasabb országát, a Kilimandzsárónak, a Serengetinek és Zanzibárnak otthont adó Tanzániát. Legyünk a természet megszállottjai, az afrikai kultúra tisztelői, a fűszerek szerelmesei, az állatok rajongói vagy a kalandok hajhászói, a hakuna matata életérzést itt maximálisan kiélvezhetjük.

Egészségesebb lesz a jövő?

S\u00e9ta az eg\u00e9szs\u00e9gesebb j\u00f6v\u0151 fel\u00e9

3D nyomtatással készülő szív, drónokkal szállított emberi szövetek, VR műtét, high-tech vakcinák: sci-fi vagy valóság?

Ami néhány évtizede – vagy akár csak pár éve – kizárólag a sci-fikben létezett, ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen: egyes egészségügyi innovációk szinte bármelyik pillanatban megváltoztathatják a gyógyítás, egyben az emberiség jövőjét. Az előttünk álló új korszak tudományos lehetőségeit egy rákkutató és egy egészségügyi innovációkkal foglalkozó szervezet menedzserével tárjuk fel.

Az idővel szemben

Koll\u00e1r-Klemencz L\u00e1szl\u00f3 t\u00fck\u00f6rbe n\u00e9z

Kollár-Klemencz László

Hamu és Gyémánt / Mészáros László

A múlt megismerése, a jelen megélése, a jövő elfogadása – három lecke, amelyet az idő minden egyes nap felad nekünk. Amikor pedig megtanultuk ezeket a leckéket, már érkezik is a következő: egy percünk sincs szusszanni, az óra ketyeg. Az idő misztikus fogalmáról és a hozzá fűződő viszonyukról kérdeztük Szilágyi Áront, Tisza Katát, Huzella Júliát és Kollár-Klemencz Lászlót.

Az érték, ami nem múlik

Egy sz\u00ednes mad\u00e1r \u00f3ra alkatr\u00e9szekkel

Apró alkatrészek, melyek naggyá teszik az órákat

illusztráció: Piros Zoltán

Nem mérik a pulzust, nem lehet velük telefonálni, és az időjárást sem jelzik előre – a mechanikus órák szerkezete mégis sokkal csodálatra méltóbb, mint bármelyik okos társuké. Egy cseppnél is kevesebb olaj, a hajszálnál is vékonyabb rugó, az acélnál is erősebb miniatűr kő: bemutatjuk a lenyűgözően bonyolult óraszerkezetek apró elemeit, melyek finom összehangoltsága igazán naggyá teszi karóráinkat.

Már az újságárusoknál!

Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt magazin print \u00e9s digit\u00e1lis v\u00e1ltozatban

Az újságárusoknál is megvásárolható és digitálisan is olvasható a magazin őszi lapszáma

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin őszilapszáma október 1-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk