Inspiráló gondolat gif színátmenetes háttérrel

Mindegy milyen élethelyzetről van szó, dönteni nehéz, főleg, ha az adott döntés teljesen új irányba tereli az életünket. Tisza Kata rövid mondatában tökéletesen megfogalmazza, hogy van, amit nem lehet visszacsinálni, de van, amit nem is érdemes.


Zuhanás vagy repülés?

Id\u00e9zet Tisza Kata Akik nem s\u00edrnak rendesen c\u00edm\u0171 k\u00f6tet\u00e9b\u0151l

Idézet Tisza Kata Akik nem sírnak rendesen című kötetéből

Hamu és Gyémánt

Tisza Kata Akik nem sírnak rendesen című 2019-es kötetének pszichoprózái (és versei) különös, kagylószerű szövegek. Egyszerre mélyen személyesek, ugyanakkor merítenek a kollektív tudattalanból: mindenki a saját sorsára ismerhet bennük. Olyan vékony mezsgyén járunk, a talajvesztés két iránya, a zuhanás és a repülés közt, hogy nem marad másunk, mint az életösztön egyensúlya. A kötet egy érintetlen, sima vízfelszín áttetszőségével mutatja meg az emberi kapcsolatok mögött húzódó fullasztó valóságokat. És az elmúlást. És a halálfélelmet. És a gyászt. Legnemesebb érzelmeink álarca mögül ördögök közönyös arca bámul. Hiába fordítunk hátat, a szembesülés elkerülhetetlen. Egyszerre szívszorító és gyógyító könyv.

Igazság mint terápia

Tisza Kata író, coach, társadalomkutató, szakterületei az életút, az öregedés, az életminőség, az identitás és az előítéletekkel szembeni küzdelem. Hat szépirodalmi művel a háta mögött, tíz év kihagyás után tért vissza sajátos műfajú, terápiás irodalmi műveivel. 2018. novemberi 30-ai TEDx előadásában az életútkutatásai tudományos eredményeit, praxisában szerzett tapasztalatait és a sajátos hangvételű művészetét ötvözve mutatja be a hazugság jelenségének kapcsolati és önismereti vonatkozásait és a lehetséges kiutat.

A figyelmetekbe ajánljuk