vitamin kapszulák

Négy vitamin, amely segíthet a refluxos tünetek enyhítésében

Az elfogyasztott ételek befolyásolják a gyomor által termelt sav mennyiségét. A megfelelő ételek és vitaminok fogyasztása kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be a refluxbetegségek esetén. Íme négy vitamin/étrendkiegészítő, melyek segíthetnek csökkenteni a tüneteket.B-vitaminok

Egyes kutatások szerint a B-vitaminok, köztük a folsav, a riboflavin és a B6-vitamin segíthetnek a savas reflux kezelésében. Egy tanulmány megállapította, hogy a B-vitaminok fokozott bevitele összefüggésbe hozható a reflux alacsonyabb kockázatával.

Mi több, a folsav és a B6-vitamin nagyobb mértékű bevitele a nyelőcsőrák és a Barrett-nyelőcső nevű állapot alacsonyabb kockázatával volt összefüggésben, amelyek mindkettő a hosszú távú reflux lehetséges szövődményei.

Melatonin

Bár általában az álmatlanság kezelésére és az alvás minőségének javítására használják, egyes tanulmányok szerint a melatonin a savas reflux kezelésében is hatékony lehet. Egy 36 emberen végzett vizsgálat szerint a melatonin 4-8 héten át történő szedése csökkentette a tüneteket.

Probiotikumok

A probiotikumok az emésztőrendszerben található hasznos baktériumok egy fajtája. Kulcsszerepet játszanak a bélrendszer egészségében és az immunrendszer működésében. Egy tizenhárom tanulmányt áttekintő kutatás például 79%-ukban megfigyelte, hogy a probiotikumok jótékony hatással voltak a reflux tüneteire, beleértve a csökkent regurgitációt, a gyomorégés csökkenését, valamint a gyomorfájdalom és a hányinger csökkenését is.

Iberogast

Az iberogast egy vény nélkül kapható étrendkiegészítő, amelyet általában savas reflux és irritábilis bél szindróma (IBS) kezelésére használnak. Gyógynövénykivonatok keverékéből készül, beleértve a borsmentát, az édesgyökeret és a máriatövis gyümölcsét. Az iberogast általában jól tolerálható, és hatékonyabban segíthet az emésztési zavarok tüneteinek csökkentésében, mint a placebo.

Egy állatkísérlet szerint az iberogast ugyanolyan hatékony a gyomorsavtartalom csökkentésében, mint egy hagyományos savlekötő. Emellett akadályozta a visszacsapódó savasságot is, ami a gyomorsav növekedését jelenti a gyógyszerek abbahagyása után.

A figyelmetekbe ajánljuk