Az elfogyasztott ételek befolyásolják a gyomor által termelt sav mennyiségét. A megfelelő ételek fogyasztása kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be a refluxbetegségek esetén. Íme néhány élelmiszer, melyek segíthetnek csökkenteni a tüneteket.


Zabpehely

A zabpehely teljes kiőrlésű gabona és kiváló rostforrás. A rostban gazdag étrend pedig összefüggésbe hozható a savas reflux kisebb kockázatával. De próbálkozhatsz még a teljes kiőrlésű kenyerekkel és a teljes kiőrlésű rizzsel.

Nem citrusfélék

A nem citrusfélék, köztük a dinnye, a banán, az alma és a körte kevésbé valószínű, hogy reflux tüneteket váltanak ki, mint a savas gyümölcsök.

Sovány húsok és tenger gyümölcsei

A sovány húsok, például a csirke, a pulyka, a hal és a tenger gyümölcsei alacsony zsírtartalmúak, ezzel pedig csökkentik a kínzó reflux tüneteit.

Gyömbér

A gyömbér természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és természetes gyógymód a gyomorégés és más gyomor-bélrendszeri problémák kezelésére. A tünetek enyhítésére adj reszelt vagy szeletelt gyömbérgyökeret a turmixodhoz, vagy igyál gyömbérteát.

Egészséges zsírok

Az egészséges zsírok forrásai közé tartozik az avokádó, a dió, a lenmag, az olívaolaj, a szezámolaj és a napraforgóolaj. Csökkentsd a telített zsírok és transzzsírok bevitelét, és helyettesítsd őket ezekkel az egészségesebb telítetlen zsírokkal.

Zöldségek

A zöldségek természetesen alacsony zsír- és cukortartalmúak, és segítenek csökkenteni a gyomorsavat. Jó választás a zöldbab, a brokkoli, a spárga, a karfiol, a leveles zöldségek, a burgonya és a kígyóuborka is.

A figyelmetekbe ajánljuk