Velence
Shutterstock
Velence

Komoly büntetésekre számíthatunk Velencében, ha nem tartjuk be ezeket a szabályokat

Egy légiutas-kísérő osztott meg néhány olyan bizarr dolgot, ami miatt jókora pénzbírságot kaphatunk, ha Velencében nyaralunk.

A tegnapi cikkünkben már bemutattunk pár olyan országot, ahol homokvárépítésért vagy kavicslopásért is büntetnek. Most Velence érdekes, de sokszor érthető szabályait mutatjuk meg.

Az argentin származású, 29 éves Barbie rendszeresen megosztja a TikTokon a hárommilliós követőtáborával az utazási tippjeit és titkait. Most ezekből a videókból kiderült: ugyan Velence a világ egyik legromantikusabb városa, egyúttal az egyik legszigorúbb is, ha a turistáknak kiszabott bírságokról van szó.

Mint kiderült, a galambok etetése, az emlékműveken való ücsörgés és a csatornákban való úszás sem a legjobb ötlet, hacsak nem akar valaki szándékosan pénzbüntetést.

Mit, mennyiért? 

Ha valaki a csatornában úszna, 350 eurós büntetésre számíthat.

Tilos a földön, lépcsőn, emlékműveken vagy a csatornák oldalán ülni – még enni és inni sem lehet ezeken a helyeken. Ha mégsem az egyedül szabályos padokon ücsörögnénk, 100-200 eurós bírság jár ért.

Szemetelésért 350 euró a jutalom, de a galambokat sem érdemes etetni, mivel 25-500 euróig terjedő büntetést is kiszabhatnak miatta. Ha valaki a városban kerékpározna vagy görkorcsolyázna, ne tegye: 100 euró a büntetés érte.

A vízi utak közelében jobbra kell húzódni, tilos fürdőruhában sétálni, de tábort sem érdemes verni a városban. A szigorúnak tűnő szabályok mellett a a turistáknak azzal is tisztában kell lenniük, hogy a jövő évtől Velencében három és 10 euró közötti belépődíjat kell fizetniük. Erről itt írtunk részletesen.

@barbiebac.ok

De Venecia tengo los mas #BonitosRecuerdos 😍

(Dailymail)


A figyelmetekbe ajánljuk