Varsó.

6 ország, ahol fantasztikus fogásokkal várják a vegetáriánusokat és a vegánokat

A vegetáriánusok és a vegánok az utazásaik során sokszor azzal a problémával küzdenek, hogy nem találnak olyan éttermeket, ahol az étkezési szokásaiknak megfelelő ételeket tudnának rendelni. Ennek apropóján az alábbi cikkben hat olyan országot mutatunk be, ahol fantasztikus fogásokkal várják a vegetáriánusokat és a vegánokat.


India

Fahrul Azmi/Unsplash

Indiában nem nehéz vegán vagy vegetáriánus opciókat találni, mivel az indiaiak körülbelül 30%-a növényi alapú étrendet követ. Az egész ország tele van olyan élelmiszerpiacokkal és éttermekkel, amelyek változatos és gazdagon fűszerezett autentikus ételeket kínálnak.

Izrael

Oleg Vakhromov/Unsplash

Izrael fővárosa, Tel Aviv a „világ vegán fővárosaként" is ismert. A vegánság elterjedtsége a város kulináris színterét növényi alapú paradicsommá változtatta. Tele van finom, vegánbarát éttermekkel, ahol a város legjobb ételei közül néhányat meg lehet kóstolni.

Ez is érdekelhet: 4 ok, amiért érdemes húsmentes napokat tartani

Tajvan

Vernon Raineil Cenzon/Unsplash

Izrael és India után Tajvanon a harmadik legmagasabb az egy főre jutó vegetáriánusok aránya. Ráadásul a kormány erőteljesen támogatja a vegetáriánus életmódot, így nem meglepő, hogy Tajvanra látogatva pofonegyszerű vegetáriánusbarát ételeket találni.

Németország

Ansgar Scheffold/Unsplash

Bár Németország a hagyományos kolbászokról ismert, a veganizmus egyre nagyobb teret hódít, mivel a németek igen lelkesen fogadják be a növényi alapú étrendet. Németország a húspótló termékek vezető gyártójává vált az elmúlt esztendők során.

Lengyelország

Kamil Gliwiński/Unsplash

Lengyelország az elmúlt években vegán forradalmat élt át, és fővárosa, Varsó ma már a világ egyik legvegánbarátabb városának számít. Lengyelországban több mint 950 olyan étterem van, amely vegán vendégkörrel rendelkezik, és a főváros híres vegaburgereit a világ egyik legjobbjának tartják.

Ausztrália

Dan Freeman/Unsplash

Ausztrália a világ egyik leggyorsabban fejlődő vegán piaca, és az elmúlt évtizedben megduplázódott a növényi alapú étrendre áttérők száma. A népszerű gyorséttermek vegánbarát menükhöz igazodnak, és rengeteg teljesen vegán étterem bukkan fel, így a szóban forgó étrenddel rendelkező utazók számára rengeteg remek lehetőség kínálkozik.

Forrás: Travel Daily

A figyelmetekbe ajánljuk