Hongkong
Fotó: Shutterstock

Már lehet jelentkezni az ingyenes hongkongi útra

Tavaly a hongkongi idegenforgalmi hivatal bejelentette, hogy 2023-ban félmillió ingyenes repülőjegyet osztanak szét a turizmus ösztönzése érdekében, amiről már mi is beszámoltunk − ez most végre hivatalosan is elkezdődött.


Az ajándékozás részleteit február 2-án mutatta be John Lee Ka-chiu, Hongkong vezetője a Hello Hong Kong kampány részeként. A hongkongi repülőtér honlapján az utazók kiválaszthatják az indulási helyszínt, és részt vehetnek egy sorsoláson, amelyen egy oda-vissza repülőjegyet nyerhetnek.

Ez is érdekelhet: Kiderült, melyik európai ország útlevele a legerősebb

Az ingyenes repülőjegy-osztás a következő hónapokban lépcsőzetesen zajlik majd, és az 500 ezer elnyerhető repülőjegyet havonta osztják szét a világ különböző területein.

A program március 1-jén kezdődött, és a Cathay Pacific légitársaság bejelentette, hogy kezdetben 80 ezer jegyet osztanak szét a délkelet-ázsiai országok lakosai között. A szárazföldi Kínából utazók április 1-jétől jelentkezhetnek. A világ többi része − beleértve Európát és az Egyesült Államokat − május 1-jétől juthat jegyekhez.

Ha tovább olvasnál: Egy ország fizet azért, hogy ott nyaraljunk

Hongkong v\u00e1rosk\u00e9pe

Fotó: Shutterstock

A jegyeket a Cathay Pacific, a HK Express, a Hong Kong Airlines és a Greater Bay Airlines légitársaságok kínálják majd.

Ha az ingyenes repülőjegy nem lenne elég, a látogatóknak kedvezményeket is kínálnak éttermekbe, üzletekbe, múzeumokba és egyéb szolgáltatásokhoz. Mindez a régió turizmusának fellendítését szolgálja. A Hongkongi Turisztikai Hivatal már 2020-ban is vásárolt jegyeket a légiközlekedési ágazatnak nyújtott kormányzati támogatási csomag részeként a légitársaságoktól.

A becslések szerint az ajándékozási program összesen 2 milliárd HK dollárjába (körülbelül 89,5 milliárd forint) kerül a hongkongi kormánynak. De ez megéri még mindig megéri nekik, ugyanis Hongkong turisztikai ipara az elmúlt években szinte teljesen összeomlott − először a 2019-es polgári zavargások, majd a világjárvány és a világ egyik legszigorúbb utazási tilalma miatt.

Forrás: Time Out

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk