London
Shutterstock

Nem tudnak betelni az amerikaiak Európával

Az amerikai Google-keresések alapján a nemzetközi járatok mellett a nevezetességek és élmények voltak a legnépszerűbb rákérdezések a felhasználók körében 2022-ben.

A Google szerint idén a brooklyni Manhattan Bridge volt a legtöbbet lekérdezett helyszín az USA-ban, majd a San Francisco melletti Golden Gate kilátó és a Las Vegas-i Bellagio-szökőkút. A negyedik helyre a New York-i Szabadság-szobor fért oda, az ötödikre pedig az arizonai Horseshoe Bend – írja a Travel + Leisure

Az események közül a legtöbben a felkapott Van Gogh-kiállítások után érdeklődtek szerte az országban, de a Jean-Michel Basquiatról szóló New York-i kiállításra is sokan voltak kíváncsiak, ahogy a Las Vegas-i Titanic-kiállításra, és a Los Angeles-i dinoszaurusz-kiállításra is rengetegen kerestek rá.

A Google Flights adatai alapján az amerikaiak legnépszerűbb úti célja London volt, amit egyébként a Travel+Lesiure olvasói is a 2023-as év úti céljának választottak.

Párizs és London is a top 3-ban

Alexander Kagan/Unsplash

Londont Ho Si Minh-város követte, majd Párizs, Delhi és Torontó.

Delhi is népszerű úti cél volt a Google-keresések alapján

Shutterstock

Az egyetlen amerikai város, amelyik felkerült a listára, New York volt, amely a 10. helyen végzett.

Richard Holden, a Google utazási termékekért felelős alelnöke szerint jó hír az ágazatnak, hogy 2022-ben sokan gondolkodtak a nemzetközi utazásokon, Ázsia pedig különösen népszerű volt 2021-hez képest.

A Google kereső egyébként 2022-től bevezetett néhány új keresési funkciót, többet pedig letiltott.

Szeptembertől például a vállalat nem engedélyezte a több helyen, hogy közvetlenül a keresőn keresztül foglaljanak repülőutakat, és azt is bevezették több országban, hogy a vonatmenetrendek és -árak megjelenjenek.

A Google emellett kibővítette a fenntartható utazások keresésének lehetőségét is, lehetővé téve az emberek számára, hogy „alacsony károsanyag-kibocsátású" járatokra vagy „öko-tanúsítvánnyal rendelkező" szállodákra keressenek.


A figyelmetekbe ajánljuk