rejtélyes sötét erdőben ember sétál

5 tiltott hely a világon, ahová sohasem juthatsz be

Minél kevesebbet tudsz, annál jobban akarod. Igaz? A technológia fejlődésével viszont akár egy gombnyomással bármit megtudhatunk. Ilyenkor pedig elgondolkodik az ember, hogy melyek azok a világrészek, amelyek még felfedezésre várnak, vagy amelyeket még mindig rejtélyek öveznek. Íme öt tiltott hely a világon, ahová civil emberek soha nem tehetik be a lábukat.


Lascaux-barlang

Lascaux-barlangcommons.wikimedia.org

A franciaországi Lascaux-barlang a világ régészeinek egyik legértékesebb kincse. A barlangrendszerben olyan őskori festmények találhatók, amelyek legalább 17 ezer évre nyúlnak vissza. A kísértetiesnek tűnő paleolitikus festmények sorozatán olyan állatok láthatók, mint a szarvasmarha, bölények és még sok más.

A barlangot viszont 1963 után lezárták a nagyközönség előtt. A régészek ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy az emberi közelség tönkreteheti az ősi műalkotásokat.

Ez is érdekelhet:A világ legveszélyesebb országai – Magyarország előkelő helyen

​Surtsey

Surtseycommons.wikimedia.org

Surtsey egy kis sziget, amely Izland déli partjainál található, és egy négy évig tartó vulkánkitörés következtében jött létre. Surtsey világszerte arról is ismert, hogy a világ legújabb szigete, amit csak tudósok és geológusok látogathatnak. A világ e tiltott helyére a turistáknak teljesen tilos a belépés. Ennek oka, hogy feltételezhetően az emberi behatolás felborítaná a szigeten jelenleg zajló ökológiai folyamatokat.

Ilha da Queimada Grande, Kígyósziget

Ahogy a neve is mutatja, a Kígyósziget egy brazíliai sziget, amely tele van több ezer mérges kígyóval. Egyetlen épeszű ember sem meri kockáztatni az életét, hogy belépjen a szigetre. Az Ilha da Queimada Grandét a világ legtiltottabb helyeként emlegetik. Sőt, annyira életveszélyes, hogy a brazil kormány bejelentette, hogy törvényileg tilos a szigetre lépni. A számítások szerint közel 4000 arany lándzsakígyó tanyázik itt, nem utolsó sorban pedig ezek a Földön ismert legmérgezőbb egyedek.

Olvasd el ezt is!Atlantiszon túl – 7 legendás város, ami rejtélyes módon eltűnt

 Qin Shi Huang sírja

Kína első császárának, Csin Si Huangnak a mauzóleuma több mint 2000 éve rejtőzik egy piramis alatt. A sírkamra Kína történetének egyik legnagyobb felfedezése, de még mindig sok rejtély övezi. Ez pedig kihívást jelent a történészek és a régészek számára.

A sírbolt belseje többnyire le van zárva és feltáratlanul maradt. Úgy vélik, hogy a sírhelyen számos olyan dolgot hagytak hátra, amelyre az uralkodónak szüksége lehet a túlvilágon. A kínai kormány pedig úgy döntött, hogy megtiltja a Csin Si Huang sírjának feltárását.

Spitzbergák Nemzetközi Magbunker

Spitzberg\u00e1k Nemzetk\u00f6zi Magbunkercommons.wikimedia.org

Spitzbergák Nemzetközi Magbunker a sarkvidéki Svalbard szigetcsoport közepén található Norvégiában. Ez egy védett páncélterem, ahol magokat őriznek. A törekvés célja, hogy a magokat biztonságban tartsák egy esetleges apokalipszis vagy világméretű vészhelyzet esetén. A Föld minden részéről szállítanak ide élelmiszernövény magokat, hogy hosszú távon megőrizzék őket.

A figyelmetekbe ajánljuk