Lauterbrunnen

Közel 3000 méter magasan rendezik meg jövőre Európa legkülönlegesebb fesztiválját

2024-ben harmadik alkalommal rendezik majd meg a Detour Discotheque-et, melynek helyszíne – Izland és Skóciát követően – Svájc lesz, egészen pontosan Lauterbrunnen városa. A háromnapos zenei fesztiválon, amire a szervezők Európa legmagasabb bulijaként hivatkoznak – mindössze 300-an vehetnek majd részt.


A 2022-ben Izlandon debütáló, majd 2023-ban pedig Skóciában rendezett zenei esemény jövőre a svájci Alpokba költözik. A 2940 méter magas hegyekkel is körülölelt település miatt gyorsan megkapta a 2024-es fesztivál „Európa legmagasabb bulija” titulusát.

Ez is érdekelhet: Rangsorolták a világ legbiztonságosabb országait – két szomszédunk is az élmezőnyben

A Detour lényege, hogy látványos helyszíneket találjunk intim bulikhoz, és a 2024-es helyszín a leglenyűgözőbb, azok közül, ahol valaha jártunk

– meséli Jonny Ensall. A fesztivál alapítója szerint ez az eddigi legambiciózusabb projektjük.

Egy hétvégére elfoglaljuk a gyönyörű képekkel teli svájci Lauterbrunnen völgyét a Schilthorn és a Birg hegyek csúcsain tartott bulikkal. Gondoljatok csak a vízesésekre, epikus kötélpályás felvonózásra és táncra a felhők felett

– írják a rendezők a helyszínt bejelentő videójuk alatt.

A Timeout cikkéből az is kiderül, hogy mindössze 300 bulizó juthat majd be a rendezvényre. A Birg állomás terasza ad otthont majd a pénteki nap bulijának. A szombati nap fő helyszíne a Piz Gloria, azaz a Schiltorn hegy tetején található forgó étterem, vasárnap pedig a hagyományos Trinkhalle – magyarul ivócsarnok – lesz a fő helyszín.

Ezt is olvasd el! Tehenek miatt háborúznak egymással a mesés svájci falu lakói

Az egyes partik között a vendégek a völgy alpesi falvaiban szállnak meg – a sok bulizás után szükségük lesz egy kis hegyi levegőre. Aaz első bejelentett fellépők között van DJ Paulette, egy manchesteri zenei veterán, Norsicaa, aki a Soundway Records kiadót vezeti, valamint a Talking Drums, egy feltörekvő diszkózenét újrafeldolgozó kollektíva is.

A Detour Discotheque-et 2024. május 10. és 12. között rendezik meg. A jegyeket december 10-én kezdik el majd árusítani. A legolcsóbb belépőjegy 199 fontról – közel 88 ezer forintról – indul.

A figyelmetekbe ajánljuk