A repülőgépen való étkezés mindig is érzékeny téma volt, egy etikett-szakértő azonban nemrégiben tiszta vizet öntött a pohárba.
A repülőgépen való étkezésnek komoly hagyományai vannak, sőt, sok légitársaság azt is megengedi, hogy a reptéren vásárolt finomságokat is felvigyük a járműre – írja az Express.
De mégis melyek azok az ételek – és italok –, amelyeket nem illik a repülőn fogyasztani? Az előbbi kérdésre Jo Bryant etikett-szakértő válaszolt.
Ez is érdekelhet: 7 dolog, amit nem érdemes a repülőn viselni – állítják a szakértők
Az utastér szűkössége és a korlátozott légáramlás miatt a bűzös ételek határozottan nem jöhetnek szóba. Ha a légitársaság által felszolgált ételek különösen erős szagúak, akkor ez nem az utasok felelőssége, de a büdös szendvicseket vagy gyorséttermi ételeket felvinni a fedélzetre tapintatlanság és önzőség
– mondta Bryant.
A szakember ezután kiemelte, hogy ilyen esetekben a csomagolt rágcsálnivalók (például a müzliszeletek) sokkal jobb választásnak bizonyulnak.
Apropó étkezés, sokan nem hiszik el, de az ételeknek valóban más íze van a repülőgépen, és ennek jó oka van.
A száraz levegő és az utastérben lévő nyomásváltozás kombinációja körülbelül 30 százalékkal csökkentheti az ízlelőbimbóink érzékenységét az édes és sós ételek iránt, ami azt jelenti, hogy a repülőn és a földön készült ételek íze merőben eltérő lehet
– fejtette ki Rosie Panter, a dealchecker utazási szakértője.