Egy légiutas-kísérő elmondta, mik a repülőgép legkoszosabb részei
Shutterstock

Egy légiutas-kísérő elmondta, mik a repülőgép legkoszosabb részei

Sajnos a repülőgépek nem mindig olyan tiszták, mint ahogy az utasok elképzelik. Egy légiutas-kísérő el is magyarázta, hogy a repülő melyik területe a tartozik a baktériumok melegágyának.

Az utazási főszezonban a légiutas-kísérőknek általában nincs túl sok idejük arra, hogy a járatok között kitakarítsák a repülőgépeket. Jane Hawkes, utazási szakértő és egykori légiutas-kísérő elmagyarázta, hogy mire érdemes figyelnie (és csomagolnia) a turistáknak, hogy higiénikus maradjon az utazás..


A praktikus és egyben környezetbarát bambusz törlőkendők például igen hasznosak lehetnek. Abszolút elengedhetetlenek arra az esetre, amikor egy hosszú repülőút vége felé közeledünk, és felfrissítenénk a bőrünket. De a tálcás asztalok letörlésére is használhatjuk, amelyek egyébként hemzsegnek a baktériumoktól

–mondta Hawkes az Express cikkében.

Shutterstock

Ez tényleg így van: az utasok több, nem túl higiénikus tevékenységre is használhatják a tálcás asztalokat. Olyan is előfordult már, hogy valaki egy kisbabát tett tisztába rajta; ezek pedig azt jelentik, hogy a tálca igazi baktériumforrásnak számít egy repülőn –egy nedves törlőkendő segítségével viszont gyorsan meg lehet szabadulni a szennyeződésektől.

A turistáknak emellett azt is tanácsolják, hogy a repülőgépen ne vegyék le a cipőjüket, mivel a reptéri és a repülőgépi padlók egyaránt rendkívül piszkosak lehetnek – nehéz elhinni, de egyes utasok még akkor is leveszik a cipőjüket, amikor a repülőgép mosdójába mennek.

Ez sem jó ötlet, mivel a légiutas-kísérőknek szintén nincs idejük napközben padlót takarítani, így a mosdó is a baktériumok melegágya lehet.

Shutterstock

Jane még egy tanácsot is adott:

Tegyük a repülést a lehető legkényelmesebbé, s vigyünk magunkkal egy kényelmes, felfújható utazópárnát, hogy ne kelljen a kemény ülés fejtámlájának támaszkodnunk, amikor a fedélzeten próbálunk pihenni".


A figyelmetekbe ajánljuk