repülőgép utasok

Repülőtéri rémálom – így lassítják az utasok a beszállást

Egyre többen repülnek, és egyre többen választják a pár napos kiruccanásokat, amelyekhez elég egy kézipoggyászt. A repülőgépeken található kis szekrények azonban általában hamar megtelnek, ilyenkor kezdődik a dulakodás, a táskás erőszakos betuszkolása a pár centis helyekre és a végtelen sorbanállás. Éppen ezért egy utazási szakértő elmagyarázta, miért nem szabad az utasoknak maguknak bezárniuk a szekrényeket.


Amikor az utasok kézipoggyásszal szállnak fel a repülőre, választhatnak, hogy a kézipoggyászt a fej feletti szekrénybe vagy az ülés alá teszik. Azonban még akkor is, ha a fej feletti szekrény látszólag tele van, az utasoknak általában azt mondják, hogy ne zárják be. Rosie Panter, a dealchecker utazási szakértője pedig elárulta, hogy a beszállási folyamatot jelentősen lelassítja az, ha az utasoknak folyamatosan ki kell nyitniuk a szekrényeket, hogy helyet találjanak a holmijuknak.

Olvasd el ezt is! Félsz a repüléstől? Hat tipp egy profitól, ami megszüntetheti a szorongást

Még ha egy fej feletti tárolószekrény egy laikus szem számára telinek is tűnik, hagyjuk nyitva, lehet, hogy van benne hely valami apró vagy nyúlós dolognak, amit a légiutas-kísérők ellenőrizni fognak, és biztosítják, hogy felszállás előtt biztonságosan zárva legyenek.

Unsplash

A személyzet mestere annak, hogy több csomagot kis helyre is bepakoljanak ezért az utasoknak mindig nyitva kell hagyniuk a szekrényt. A szekrényekben lévő hely maximalizálása érdekében az utasok természetesen ülés alatt is tarthatnak kisebb tárgyakat.

(Express)

A figyelmetekbe ajánljuk