4 rémisztő eset, amikor emberek óceánjárókról tűntek el

4 rémisztő eset, amikor emberek óceánjárókról tűntek el

Bár napjainkban már sokkal könnyebb felkutatni az embereket, még ma is olvasni lehet olyan rejtélyes eltűnésekről, amelyekben az érintetteket sosem találtak meg.

Merrian Carver

Az egyik legrejtélyesebb óceánjárókat érintő eltűnési történet a 40 éves Merrian Carverhez köthető. Merrian egy hétnapos, Seattleből induló és Alaszkába tartó utazásra ruházott be, ám a harmadik napon nyoma veszett. Elvileg a személyzet egyik tagja minden nap értesítette felettesét az eltűnésről, de Merrian apja szerint a felettes sosem jelentette az eltűnést. Sokak szerint öngyilkosságról volt szó, és bár a nő édesapja egy magánnyomozót is bérelt azért, hogy fény derüljön a valóságra, a 2004-ben történt incidens óta sem lehet tudni, hogy mi történt Merriannal.

Ez is érdekelhet: Kiderült, kiket rejt a 7000 éves szlovák tömegsír

Ariel Maron

Ariel Maron és édesanyja, Vera, még 2012-ben indultak el egy hajós körutazásra a Karib-térségben. A páros a szigorú szabályairól ismert Royal Caribbean egyik hajójának fedélzetén utazott. A Verával készített beszélgetésekből kiderült , hogy Ariel este 9-kor elindult a medencék felé, de sosem érkezett meg a megbeszélt vacsorára. Az egyik utas elvileg tárcsázta a 911-es segélyhívó számot, ahol jelentette, hogy „valami leesett a fenti szintről, és beleesett a vízbe”.

Habár a személyzet azonnal átvizsgálta a területet, Vera elmondása szerint a hivatalos mentőakciót csak négy órával az incidenst követően, hajnali 1 óra 20 perckor indították el. Sajnálatos módon Arielt sosem találták meg.

Rebecca Coriam

A 24 éves Rebecca Coriam 2011-es eltűnését megelőzően a Disney Cruise Line egyik hajóján dolgozott. A kamerafelvételeken jól látszik, hogy a feldúltnak látszó Rebecca hajnali 5 óra 45 perckor még bőszen telefonált. Műszakja három órával később kezdődött volna, Facebookon pedig még szüleinek azt írta, hogy másnap keresi majd őket. Ezt viszont sosem tudta megtenni, mivel reggelre teljesen nyoma veszett.

A személyzet felforgatta az egész hajót, és később tengeralattjárók is a keresésére indultak, de Rebecca sosem került elő. Egyes teóriák szerint vízbe eshetett, míg mások szerint gyilkosság történt a fedélzeten – ezt viszont már sosem fogjuk megtudni.

Olvasd el el ezt is! Még mindig nem tudják, mi okozza a rejtélyes morajlásokat világszerte

George Smith IV

A nászutas George Smith IV eltűnése is dermesztő: a 26 éves férfi 2005 júliusában éppen nászútját töltötte feleségével, a Royal Caribbean egyik Jón-tengeri járatán. A 12 napos álomutazás viszont hamar rémálommá vált: a férfit elnyelte a föld.

A hajótársaság kizárta annak a lehetőségét, hogy a férfi beleesett volna a vízbe, ám a személyzet a kutakodás során vérnyomokat talált a Smithék erkélye alatt.

Az egyik utas bevallása szerint heves vitát hallott Smithék erkélyének irányából, egy másik utas pedig elvileg bútorok mozgására lett figyelmes. A családot képviselő ügyvéd azt mondta a CBS News-nak, hogy három orosz férfit gyanúsítanak az ügyben, akik elvileg videókat készítettek magukról – egyikőjük pedig „gengszterjeleket” mutogatott. Mindennek ellenére nem haladt előre az ügy, később pedig az FBI lezárta a nyomozást. A Smith család azóta is harcol igazságukért.

A figyelmetekbe ajánljuk