Velence.

Semmiképp se rontsuk el ezzel a 3 dologgal az olaszországi utunkat!

Az itáliai vendégszeretet ugyan legendás, azonban van pár olyan dolog, amit semmiképp sem érdemes csinálnunk egy olasz út során. Az alábbi cikkben 3 ilyen példát sorolunk fel.


A hírhedt cappuccino-időzítés

Nathan Dumlao/Unsplash

Ugyan a cappuccino az egyik legnépszerűbb – és sokak szerint legfinomabb – kávéital, azonban az olaszok csak és kizárólag reggelire isszák ezt a finomságot – és mellé egy cornetto néven ismert péksüteményt is fogyasztanak.

Az itáliaiak nem hajlandóak délután cappuccinót fogyasztani, helyette általában egy eszpresszót szoktak felhörpinteni.

Egy szó, mint száz, ha délután valamilyen tejes kávéra vágyunk, rendeljünk inkább egy lattét, ugyanis a délutáni cappuccino hallatán az olaszok nagy része elég csúnyán fog ránk nézni – írja a The Sun.

Ez is érdekelhet: Megdrágultak a repülőjegyek Olaszországban, a kormány ársapkát tett rájuk

Felejtsük el az ananászt és a ketchupot!

The Nix Company/Unsplash

Amennyiben egy olasz étteremben ananászt kérünk a pizzánkra, a pincér jó eséllyel kinevet bennünket, de bőven elképzelhető, hogy vérig sértődik.

Olaszországban ugyanis az ananászos pizza lényegében egyenlő az istenkáromlással, ennek okán inkább hanyagoljuk ezt a feltétet. Fontos megjegyezni, hogy hasonló „tiltás” vonatkozik a ketchupra is.

Óvatosan a carbonara megdicsérésével!

Karolina Kołodziejczak/Unsplash

Ugyan a carbonara spaghettinek is millió különböző változata van, azonban az eredeti római verzió mindössze 5 összetevőből áll: tésztából, tojásból, pecorino sajtból, guancialéból és fekete borsból.

Mindössze ennyi alapanyag szükséges, semmi több. Ez azt jelenti, hogy egy római étteremben semmiképp se kérdezzük meg, hogy van-e a carbonarában tejszín, ugyanis a pincér egykedvűen csak annyit fog mondani, hogy „Nincs”.


A figyelmetekbe ajánljuk