nudista strand

Ezek a legjobb országok, ha meztelen strandolásról van szó

A nyilvános meztelenkedést a legtöbb helyen törvény tiltja, de számos országban van néhány helyszín, ahol meztelenül is élvezhetik a napsütést azok, akik erre vágynak. Most már térkép is készült ezekről.

A természetjáró utazásokat népszerűsítő Outforia weboldala összeállított egy listát azokból az országokból, ahol a legkönnyebben lehet ledobni a ruhát egy strandolás alkalmával – mutatta be az eredményeket a Travel + Leisure.

Talán a legkevésbé meglepő adat, hogy az összes ország közül Franciaország a legkedvezőbb a nudisták számára. Az ország jól ismert nyilvános nudista strandjairól, összesen 397 ilyen van, valamint 212 naturista kemping is található. . Az Ouforia szerint Franciaországban található a világ legnagyobb, 1974 óta működő naturista üdülőtelepe, a Cap d’Age-i Village Naturiste.

Cap d’Agde

Shutterstock

Meglepő módon az Egyesült Államok a második helyen áll 299 nudistabarát stranddal, de itt van a legtöbb meztelenkedő kemping is, 253 országszerte – különösen a melegebb államokban, mint Kalifornia és Florida. A nyilvános meztelenkedés egyébként csak részben legális az Egyesült Államokban.

Kalifornia egyes részein is szabad a meztelenkedés

Shutterstock

A rangsor harmadik helyezettje Spanyolország, ahol valójában a legtöbb nudista strand van (összesen 422), amihez még hozzáadódik a rengeteg, nem hivatalos, eldugott fürdőhely;, de emellett csak 95 naturista kemping található.

A nudista strandok és kempingek száma a dobogósok után már drámaian csökken: a negyedik helyezett Thaiföldön mindössze kilenc strand és 12 kemping található (bár a nyilvános meztelenkedés legális), Ausztráliában pedig 66 strand és 57 kemping van, de a nyilvános meztelenkedés itt már csak részben legális.

Izrael, Dél-Afrika, az Egyesült Királyság, Olaszország és Görögország zárja a top 10-et. Az Outforia rangsorolásánál figyelembe vették az egyes országok átlagos éves levegő- és vízhőmérsékletét is, és nem meglepő módon a világ legmelegebb országai vannak inkább a lista elején.

A világ legrosszabb helyei a nudisták számára általában olyan országok, ahol rendkívül szigorúak az ezzel kapcsolatos törvények: Oroszország, Törökország, Irán, India, Fehéroroszország, Észtország és Kína található a lista alján.

Ha valakit részletesebben érdekelne a lista, ide kattintva böngészheti.


A figyelmetekbe ajánljuk