két ember sétál a naplementében

Hol van a világ legmagányosabb pontja?

Csörgő telefonok, fizetendő számlák, sikoltozó gyerekek – vannak napok, amikor azt kívánjuk, hogy bárcsak kiszakadhatnánk ebből, és elmenekülnénk a világvégére. A RealLifeLore készített egy videós útikalauzt, amely pontosan ezt teszi lehetővé.


Tristan Da Cunha vulkanikus szigetei az Atlanti-óceán déli részén fekszik, ami több mint 2800 kilométerre található Dél-Afrikától, és 3360 kilométerre Dél-Amerikától. Ez a földgolyó legtávolabbi pontja, amelyet emberek laknak, bár csak 264-en. És repülőtere sincs, de ha ez még mindig nem tűnik elég kihaltnak, akkor irány a Nemo-pont, ami latinul azt jelenti, hogy senki. Emellett pedig Jules Verne Nemo kapitány karakterére is utal. Nemo egy pont, – ahogy a neve is mutatja – a hatalmas nyílt Csendes-óceánon, 2689 kilométerre a legközelebbi civilizációtól, ezzel a Föld legtávolabbi és legmagányosabb pontjaként tartják számon.

Olvasd el ezt is! Bejelentették a világ leghosszabb hajóútját:150 nap alatt 25 országot látogat meg

Nincs szárazföld körülötte, így valószínűleg csak egy csónakban üldögélhetnénk a végtelen tengeren. Annyira távol van mindentőél, hogy ha valaki eljutna oda, a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai lennének hozzá a legközelebb, ha éppen felette tartózkodnának. Még a hajózási útvonalak sem haladnak át rajta, teljesen elveszett és elhagyatott.

RealLifeLore videójában meg is tekinheted:

A figyelmetekbe ajánljuk