Az árukból akár még egy várost is megvehetsz – íme a világ öt legdrágább órája!

Az árukból akár még egy várost is megvehetsz – íme a világ öt legdrágább órája!

Az órák mindig is hatalmas értékkel bírtak, így sokan nemcsak státuszszimbólumként, de hosszú távú befektetésként is tekintenek ezekre az ékszerekre – ez a taktika pedig a legtöbbször hatásosnak is bizonyult. Ezek az órák generációkról generációkra szállnak, és – csak úgy, mint a jó bor – értékük az évek előrehaladtával nő. A legdrágább órák azonban még ennél is többet adnak viselőjének. Mutatjuk a világ öt legdrágább óráját!


5. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette: 26 millió dollár (7,8 milliárd forint)

Kezdjük a felsorolást egy egészen elképesztő darabbal. A 26 millió dollárt érő Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette nem akármilyen esemény apropójából készült, II. Erzsébet 60. születésnapjára kapta ezt a csodálatos ékszert. Külön érdekesség, hogy az órára 576 darab gyémántot helyeztek el.

fotó: Luxe Digital

4. Breguet Grande Complication Marie Antoinette: 30 millió dollár (9 milliárd forint)

A legenda szerint az órát a finom ízléséről híres francia királynőnek, Marie-Antoinette-nek, készítette egyik tehetős szeretője. Az ékszer közel 40 évig készült, ám mire befejezték a munkálatokat, addigra a hölgyet kivégezték, de a történelmi romantikáját és értékét ez is tovább növeli. A szerkezet szinte egész felületét arany borítja és a 18. század óratudományának minden fortélyában jeleskedik. Az 1900-as évek elején ellopták, ám később meglett és jelenleg Los Angeles-i Mayer múzeumban őrzik. 30 millió dollárért azonban bárki megveheti.

fotó: Brequet

3. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010: 31 millió dollár (9,3 milliárd forint)

Ez a Patek Philippe készülék 31 millió dollárért kifejezetten jó ajánlatnak tűnik, mivel gyakorlatilag két órát kapunk egy áráért, ugyanis elől és hátul is van egy számlapja. Ez a gyártó legdrágábban eladott készüléke, mondjuk a tömör arany számlap, a fehér arany tok és az aligátorbőrből készült szíja miatt ez valamennyire érthető is.

fotó: Patek Philippe

2. Graff Diamonds The Fascination: 40 millió dollár (12 milliárd forint)

A világ legdrágább óráinak listáján második helyet elfoglaló The Fascination a Graff Diamonds nevű brit ékszerészmárka munkája, amely a világ leghíresebb gyémántjainak beszerzéséről és fényezéséről ismert. A Fascination nemcsak a horologikus kivitelezés remekműve, hanem a gyémánt mesterség egyedülálló bemutatója is. Ez az óra 152,96 karátos fehér gyémántból és egy középen található 38 karátos körte alakú gyémánt számlapból áll, amely gyűrűként is viselhető. Mindezt cirka 40 millió dollárért.

fotó: Luxe Digital

1.     1. Graff Diamonds Hallucination: 55 millió dollár (16,5 milliárd forint)

Végezetül pedig következzen a listánk legdrágább órája, amely szintén a Graff Diamonds keze munkáját dicséri. A Hallucination egy kaleidoszkópos, 110 karátos, különböző színű gyémántból álló, egyedi vágásokkal díszített, platina karkötőbe öltöztetett óra. Az ékszer alakja kissé hasonlít egy katonai vagy sportórára, de ez az ékszer olyan messze van az előbbiektől, mint Makó Jeruzsálemtől.

A Hallucinationt 2014-ben mutatták be, az óraművesek és a tervezőmérnökök munkájának csúcspontja ez az ékszer, amely szerény 55 millió dolláros árcédulával rendelkezik.

fotó: Luxe Digital

A figyelmetekbe ajánljuk