A karantén nem csak pszichológiailag, de biológiailag is hatással lehet ránk.


Egy 40 ezer résztvevő kutatás alapján úgy tűnik, hogy a magány megváltoztatja az emberi agyat biológiailag. A magányosságot úgy határozták meg, mint a szubjektív érzése a szociális elszigeteltségnek, vagy különbségnek az alany vágyott és kapott szociális kapcsolatai között. A 40 és 69 év közötti brit alanyokat genetikailag és pszichológiailag is megvizsgálták, majd összevetették az MRI felvételeiket.

Azoknál, akiket a magányos kategóriába soroltak, azt tapasztalták, hogy megáltozott agyuk az a része, ami az emlékekért és a képzelőerőjükért felel. Ezt leginkább azzal magyarázzák, hogy a magányos, elszigetelt emberek hajlamosabban az álmodozásra, a tervezgetésre és a nosztalgiázásra. Mivel több időt töltenek egyedül, vagy éppen az általuk vágyott időnél többet, ezért sokkal önreflexívebbek. Az agyunk pedig reagál erre, mivel ezeknél az embereknél nagyobb terhelés éri ezért az emlékekért és képzelőerőért felelős részt. Gondolj úgy rá, mint egy izomra, amit ha többet használunk, átalakul.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk