A járvány előtt pánik tört ki: az amerikaiak kétharmada nyilatkozott úgy, hogy gyakran vagy mindig egyedül érzi magát.


Várható volt, hogy a magányossággal kapcsolatos mutatók erősen meg fognak emelkedni a pandémia ideje alatt. Ez az időszak most újra közel került hozzánk.

A koronavírus-járvány karanténnal jellemzet időszaka után néhány tanulmány mégis pozitív képet mutatott, az elmagányosodási mutatók ugyanis nem emelkedtek meg igazán, mivel a társas távolságtartás miatt a rokoni és baráti kapcsolataink fontossága kifejezetten előtérbe került, így a megfelelő távolságon belül vagy különböző médiumokon keresztül igyekeztek tartani a kapcsolatot az emberek – derül ki a Scientific American beszámolójából.

A társas kapcsolataink nagy hatással vannak a morális viselkedésünkre is, úgymint a dohányzásra és a mértéktelen alkoholfogyasztásra is. A kutatások kimutatták, hogy márciusban és áprilisban ugyan valós fizikai társas kapcsolataink korlátozottabbak lettek, de a magányossági mutatók szignifikánsan nem tértek el a megszokottól.

Friss

Ezek voltak a legröhejesebb kísérletek az elmúlt évben

Idén is átadták az Ignobel-díjat, a Nobel-díj inverzét, a tudományos világ legnevetségesebb kísérleteiért. Behéliumozott aligátorét is nyertek egyet.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk