A járvány előtt pánik tört ki: az amerikaiak kétharmada nyilatkozott úgy, hogy gyakran vagy mindig egyedül érzi magát.


Várható volt, hogy a magányossággal kapcsolatos mutatók erősen meg fognak emelkedni a pandémia ideje alatt. Ez az időszak most újra közel került hozzánk.

A koronavírus-járvány karanténnal jellemzet időszaka után néhány tanulmány mégis pozitív képet mutatott, az elmagányosodási mutatók ugyanis nem emelkedtek meg igazán, mivel a társas távolságtartás miatt a rokoni és baráti kapcsolataink fontossága kifejezetten előtérbe került, így a megfelelő távolságon belül vagy különböző médiumokon keresztül igyekeztek tartani a kapcsolatot az emberek – derül ki a Scientific American beszámolójából.

A társas kapcsolataink nagy hatással vannak a morális viselkedésünkre is, úgymint a dohányzásra és a mértéktelen alkoholfogyasztásra is. A kutatások kimutatták, hogy márciusban és áprilisban ugyan valós fizikai társas kapcsolataink korlátozottabbak lettek, de a magányossági mutatók szignifikánsan nem tértek el a megszokottól.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk