lányok nevetnek (rajtam :( )

Egy kutatás szerint ugyanaz a része jelzi az agyunknak, ha éhesek vagyunk, mint azt, hogy magányosak.Kutatások már korábban is véltek valamiféle kapcsolatot az éhség és a magány között. Egereknél például bebizonyították, hogy ha magányosak, akkor elkezdenek stresszlevezetésként sokat enni. Most az MIT és a Sulk Institute kutatói MRI vizsgálatokkal megállapították, hogy agyunk ugyanaz a része jelez számunkra, hogy társaságra vágyunk, mint azt, hogy éhesek vagy szomjasak vagyunk. Ebből a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy ugyanolyan mélyen bennünk levő alapszükséglet a szocializáció, mint a táplálkozás.

A kutatás negyven önkéntessel zajlott, akik választhattak, hogy 10 óráig megvonják tőlük az élelmet vagy a társaságot, MRI vizsgálatokat végezve az agyukról közben. Az éhezőknek a vizsgálat során ételről készült fotókat mutogattak közben, míg a magányosságot választóknak pedig baráti társaságokról. A vizsgálatok alapján pedig az önkéntesek agyának ugyanaz a része villant, amikor ételfotókat és emberekről készült fotókat mutattak nekik.

Vagyis olyan mélyen van húzalozva belénk az emberi társaságra vágyás, mint az éhség mondjuk. A kérdés a továbbiakban az, hogy mennyi társaságra van szükségünk ahhoz, hogy kielégítsük szocializációs szükségleteinket, amire keresik még a választ. Ami tudott, hogy az interneten keresztül történő szocializáció növeli az emberekben az izoláció érzését – írja a Big Think.

A figyelmetekbe ajánljuk