Santorini.

4 remek üdülőhely, ahova mindenképp érdemes ellátogatni júliusban

Ha július, akkor nyaralás! A nyár egyik legfelkapottabb hónapjában számtalan izgalmas helyszínre ellátogathatunk, az alábbi cikkben pedig négy olyan remek üdülőhelyet mutatunk be, amely felejthetetlen élményeket kínál a látogatók számára júliusban.


Bodrum, Törökország

A júliusban népszerű strandolási célpontnak számító Bodrum egy félsziget az Égei-tengeren, strandokkal, előkelő üdülőhelyekkel, éjszakai élettel és egy azonos nevű várossal.

Júliusban meleg az időjárás, ami ideális a tengerparton vagy a medence partján való pihenéshez, de fel lehet még felfedezni például Bodrum várát, amelyet a 15. században a keresztesek építettek a tengerparton, és amely ma a Víz alatti Régészeti Múzeumnak ad otthont.

Bodrum városa a modern épületeket és a nyüzsgő éjszakai klubokat ötvözi az ősi romokkal, macskaköves utcákkal és fehérre meszelt házakkal.

Lucca, Olaszország

Ez a történelmi fallal körülvett város, amely Firenzétől mintegy 80 kilométerre nyugatra és a Ligur-tenger partjától mintegy 32 kilométerre fekszik, valóban egy rejtett gyöngyszem.

A bájos város ötvözi a középkori stílust a modern vendégszeretettel és olyan eseményekkel, mint a június 26. és július 24. között megrendezett Lucca-i Nyári Fesztivál, amelyen olyan zenei előadók lépnek fel, mint Celine Dion, John Legend, Ben Harper és mások.

A klasszikus zene kedvelői számára az évente megrendezésre kerülő Puccini Fesztiválon július és augusztus folyamán pedig a Pillangókisasszony, a Turandot, a Tosca és a La Rondine című műveket mutatják be.

Santorini, Görögország

Júliusban van a szezon csúcspontja ezen az Égei-tengeren fekvő szigeten, a görög szárazföldtől keletre fekvő Kikládok egyikén. Az időjárás meleg, a strandok gyönyörűek, és a hosszú nyári napok végén tömegek gyűlnek össze a lenyűgöző naplementék miatt. A hajókirándulások a közeli vulkanikus szigetekre viszik a látogatókat.

A helyi borok megkóstolása a görögországi látogatás egyik öröme, és számos borászat kínál túrákat és kóstolókat. Emellett itt található Akrotiri ősi városa, amelyet a 17. században egy vulkánkitörés pusztított el.

Los Cabos, Mexikó

Júliusban Los Cabosban meleg és napos az időjárás, a hőmérséklet tökéletes a medencézéshez és a strandoláshoz. A tengerparti, naplementés hajókirándulások és a sporthorgász kirándulások további lehetőségeket kínálnak a nyári időjárás, valamint a Csendes-óceán és a Cortez-tenger élvezetére.

A búvárkodás és a sznorkelezés rajongói a tenger alatti látványt a Cabo Pulmo Nemzeti Tengeri Parkban élvezhetik, amely a legtöbb Los Cabos-i üdülőhelytől mintegy 96 kilométerre található.

A figyelmetekbe ajánljuk