olaszország sziget

4 hely Olaszországban, ahol érdemes nyaralót vásárolni

Gazdag kultúrája, vibráló művészeti színtere, híres kulináris öröksége és lenyűgöző tájai teszik Olaszországot a tökéletes nyaralási célponttá. Változatos régiói – Toszkána dombjaitól az Amalfi-part tengerpartjáig – az érzékek lakomája, amelyek mindegyike különálló és emlékezetes élményt nyújt.


Rengeteg látnivalót kínál, így nem meglepő, hogy sokan döntenek úgy, hogy ott vesznek nyaralót. Az olaszországi ingatlanok nem csak megfizethetőbbek, mint például Spanyolországban és Franciaországban, de az alacsonyabb tranzakciós költségek, az adókedvezmények és a kormányzati támogatások is csábítják a külföldieket, hogy nyaralókba fektessenek.

Íme, néhány remek hely ingatlanbefektetés szempontjából!

Lago Maggiore

Shutterstock

Olaszország második legnagyobb tava Milánótól északra található és Svájcig húzódik. A látogatóknak lenyűgöző hegyvidéki, tóparti és szigeti kilátást kínál.

Az észak-olaszországi tavak, különösen a Maggiore-tó és környéke az egyik legjobb helyszínt képezik hazánkban a nyaralók számára. A legtöbb ügyfelünk Észak-Európából, Svájcból és Németországból érkezik, és elég sokan a nagyobb olasz városokból, mint Milánó vagy Torino

– mondta Eleonora Andriollo, a Stresa Luxury Real Estate, Luxury Portfolio International brókere.

És míg a szomszédos Comói-tó partján lévő ingatlanok a tó népszerűségének megfelelő árcédulával rendelkeznek, a Maggiore-tó környékén található nyaralók vásárlói ugyanolyan típusú házak előnyeit élvezhetik, jóval alacsonyabb áron.

Szardínia

Shutterstock

A Földközi-tengeren mintegy 200 stranddal, festői falvakkal, a hegyvidéki tájakkal és a híresen egészséges életmóddal, Szardínia tökéletes nyaralási célpont. Az északon fekvő Porto Cervo exkluzív üdülőhely, ahol dizájner butikok és finom éttermek találhatók, míg Szardínia fővárosában, Cagliariban életre kell a történelem.

Firenze

Unsplash

Toszkána fővárosát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Firenze a reneszánsz szülővárosa, és vitathatatlanul a világ egyik legszebb és kulturálisan legjelentősebb városa.

Ez az a hely, amely Leonardo da Vincit, Brunelleschit és Michelangelót is megihlette, és amely otthont ad a lélegzetelállító Dómnak, a romantikus Ponte Vecchiónak, a monumentális Medici-kápolnáknak és a Piazzale Michelangelónak. A város elegáns palotái, nyüzsgő terei, butikokkal szegélyezett macskaköves utcái és kézműves műhelyei turisták millióit vonzzák. Nem meglepő, hogy a firenzei nyaralópiac az egyik legnépszerűbb.

Velence

Shutterstock

Velence hídjai és szűk utcái romantikus, mesebeli célponttá varázsolják a várost, amelyet milliók látogatnak. Az építészeti stílusok eklektikus keveredésével együtt olyan egyedi városképet alkot, amelyhez hasonlót más európai úti cél biztosan nem tud nyújtani. Ráadásul a tömegközlekedés elsődleges módja a gondola, ami szintén csábító lehet a turisták számára.

(Travelandleisure)

A figyelmetekbe ajánljuk