Bár a két ország földrajzilag messze van egymástól, valamint kulturálisan sincs sok közük egymáshoz, Izland és Magyarország között mégis van egy közös pont: mindkét állam híres világszínvonalú fürdőiről. Saját országunkét ismerjük, de vajon melyek a szigetország legjobb fürdőhelyei? Mutatjuk őket.Blue Lagoon

Blue Lagoon Rajki János fotó

Köszönhetően az ország geotermikus fekvésének, szinten minden városnak van egy termálfürdője. Ezeknek a relaxációs helyeknek ráadásul gyakran van egy merülőmedencéjük is, szaunával kiegészítve. A tiszta, klórmentes uszodák természetes forrásokból táplálkoznak, és szigorú higiénikus szabályoknak kell megfelelniük. Az utasításokat számos nyelven teszik közzé, azért is, hogy lássák a turisták, hogy ha nem tartják be a szabályokat, azzal a helyieket sértik. A Rejkjavikban lévő Blue Lagoon a leghíresebb mind közül, egyértelműen a a turisták kedvenc helye. Az biztos, ha igazán speciális élményt hagyunk ki, ha nem látogatod meg a főváros leghíresebb fürdőjébe. De csak úgy mint nálunk, az északi országban is a kisebb fürdők a legjobbak. Melyek azok? Mutatjuk őket.

1. Reykjarfjarðarlaug (délnyugati-félsziget)

Reykjarfjar\u00f0arlaug

Reykjarfjarðarlaug

blaer.is2. Norðurfjörður

Nor\u00f0urfj\u00f6r\u00f0ur, The Westfjords

Norðurfjörður, The Westfjords

hiticeland

3. Sundhöll Reykjavíkur (Reykjavík)

Sundh\u00f6ll Reykjav\u00edkur (Reykjav\u00edk)

Sundhöll Reykjavíkur (Reykjavík)

reykjavik.is


(forrás: lonelyplanet)

Friss

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Úgy tűnik, befejeződött a Hubble küldetése

A Hubble még a múlt héten adta meg magát, de akkor még nem tűnt olyan nagynak a baj.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk