time-lapsed photography of waterfalls

Így fest a legszebb videókon Izland hatalmas „Fátyol-vízesése”

A szívünknek oly kedves szalajka-völgyi Fátyol-vízesés nagytestvérét Izlandon találjuk. Ámulatba ejtő természeti jelenség egy földöntúli vidéken.


Az izlandi tájat az Isten is arra teremtette, hogy minden stressztől megszabaduljunk itt – és akár egy nagyot üvöltsünk. Nemrég adtunk hírt róla, ezt hogyan tehetjük meg akár a távolból is.

Üvöltő

Dynjandi, vagyis Üvöltő. Így hívják Izland egyik leghíresebb folyóját, amely vízesések sorozatával kápráztatja el az ide utazókat. Közülük is a legszebb a szintén Dynjandinak (más néven Fjalfossnak) nevezett lépcsőzetes zuhatag, amelynek méreteit, adottságait, hangulatát hűen tükrözi az alábbi, nemrég közzétett videó.

Lenyűgöző  látványosság

Mintegy száz métert esik itt a folyóvíz, hogy aztán az alatta lévő szakaszokon további öt vízeséssel gyönyörködtesse az emberiséget. Az alábbi felvételeken ezt az egészen egyedi környezetet ismerhetjük meg. Hogy a Fjalfoss testvéreit látva még jobban ámuljunk és bámuljunk.

A filmvásznon

A vidék 1981 óta természetvédelmi terület, a legszebb mozifilmekhez is csodálatos környezetet ad. 1991-ben Fridrik Thór Fridriksson részben itt forgatta a Children of Nature (A természet gyermekei) című játékfilmjét, amely a szerelem hatalmának egyik különleges ábrázolása.

A figyelmetekbe ajánljuk