Izlandi táj vízeséssel

Eleged van ebből az évből? Üvöltsd bele az izlandi tájba!

Izland is tudja, mennyire fontos néha kiereszteni a gőzt, ezért létrehoztak egy honlapot, ahol rögzíteni lehet a stresszlevezető üvöltéseket.


És, hogy miért épp Izland találta ki ezt a kissé hihetetlen projektet? Hatalmas hegyeik és végtelennek tűnő völgyeik egyedülálló akusztikával rendelkeznek, de a koronavírus-járvány és az utazási tilalmak miatt jó ideje senki sem üvölt bele a végtelenbe a csodálatos, izlandi tájban. Ezért az ország vezetése úgy döntött, létrehozza a Looks Like You Need Iceland névre hallgató weboldalt, ahol rögtön a főoldalon felvehetjük, ahogy egy jóízűt üvöltünk.

Engedd ki a gőzt!

Azt is kiválaszthatjuk, hogy hol ordítanánk legszívesebben, ha fizikailag is Izlandon lehetnénk: egy 700 000 éves gleccser tetején, egy vízesés mellett vagy valamelyik élénk zölden virító völgy közepén? Néhány másodpercre bármelyik népszerű turista útvonalon ott lehetünk.

Mindenki nyugodjon le...

Végül kapunk egy videót, ahol egyszerre hallhatjuk a hangunkat, beilleszkedve a gyönyörű tájba, és ha még ez sem lenne elég, felvidíthatjuk magunkat azzal, hogy keresgélünk mások hangfelvételei között, mivel minden üvöltés egy publikus gyűjteményben landol.

Az ötletgazdák egyébként nem feltétlenül a szórakoztatás miatt találták ki a programot, sokkal inkább az üvöltés terápiás jellege miatt. Egy igazi, mélyről jövő sikoly, kiáltás vagy ordibálás felszabadít és nagy mennyiségű feszültségtől szabadít meg, és akár életmentő is lehet.

A figyelmetekbe ajánljuk