A szigeten jócskán szigorítottak a védekezés érdekében, de a szállodák és apartmanok készek segíteni.


Augusztus 19-től az Izlandra érkező turistákra kötelező karantén vár. Az országba belépve azonnal koronavírus teszttel fogadják az érkezőket, majd négy-öt nap karantén vár rájuk, utána még egy tesztet kell csináltatni.

Ilyen körülmények között körülbelül 100 szálloda és apartman ajánlotta fel az országban, hogy segíti az érkezőket elszállásolni, de ehhez komoly kritériumokat szabott meg az Izlandi Turisztikai Testület.

A helyiségeket öt napra elegendő tisztálkodási eszközzel kell ellátni, és az ott dolgozók nem tartózkodhatnak egy percet sem a szobákban. A megrendelt ételeket is csak az ajtó elé rakhatják, és minden információt telefonon egyeztethetnek a karanténban lévő vendégekkel. A szállásnak az épület elkülönített részében kell lennie vagy külön emeleten, apartmanoknál pedig külön vendégházban.

Izland kabin

Apró kabin Izlandon

Unsplash/Luke Stackpoole

A vendégekre is külön szabályok vonatkoznak: ha lehet, csak a szobájukban tartózkodjanak, de ha sétára van szükségük, megtehetik, ha tartják a 2 méteres távolságot. Ezt is csak az elkülönülő területen, a közös helyiségekben nem tartózkodhatnak, illetve a nyilvános vécéket sem használhatják. Ha autóval érkeztek, akkor a szabadban túrázhatnak, de csak egyedül, közösségbe nem mehetnek.

A második koronavírus teszt elvégzésében a szálláson található személyzetnek kell információt adni, és ha az is negatív, akkor közlekedhetnek csak szabadon az ország területén.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk