Jan Erik Waider fotóművész gyönyörű képeket készített a szigetország sziklás tájairól.


A német fotós rendszeresen járja Európa sziklásabb vidékeit, hogy ott olyan fotókat készítsen, melyek első ránézésre akár másik bolygón is készülhettek volna. A közelmúltban, Izlandon tett látogatása során is hasonló képek születtek: Waider négy különböző helyszínen, szaggatott, bazalttal szegélyezett tájakról készített gyönyörű, szinte már futurisztikus képeket – tudjuk meg a Colossal beszámolójából.

„Kevesebb mint 20 millió évvel ezelőtt a sziget az Atlanti-óceán óceánjának fenekén lévő vulkáni tevékenység következtében emelkedett ki a tengerből. De a táj még ma is változik az állandó vulkáni tevékenység miatt. A szigeten sok olyan hely van, ahol nagyon furcsa kinézetű geológiai képződmények vannak, és engem különösen érdekelt a bazalt, annak szigorú és geometriai felépítésével, valamint vulkáni eredetével. A sorozat monokróm karakterével egyértelműen a sziklákra akartam koncentrálni, és a fotóknak is kissé titokzatos karaktert adni"

– mondta a fotóművész.

További fotókért érdemes szétnézni a művész Instagram-oldalán.

Friss

Lezárják az Andrássy utat ezen a hétvégén

Mivel ma, április 22-én ünnepeljük a Föld napját, a főváros lezárja az Andrássy út-József Attila utca szakaszt, valamint a pesti alsó rakpartot.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk