red, yellow, and white concrete stairs

Készen állsz az ideális nyaralásra? Itt van minden, amit tudnod kell arról, hogy az időjárás, a turistatársak és egyéb tényezők alapján megtaláld a legjobb időpontot Spanyolországba utazni.


Spanyolország egy viszonylag nagy ország, változatos ökoszisztémákkal, de ennek ellenére Spanyolország hivatalos turisztikai honlapja szerint nem számít, mikor látogatsz el ide, az esélye, hogy legalább egy kis napsütést fogsz tapasztalni, igen nagy. A tavaszi hónapokban (márciustól júniusig) a legmérsékeltebb az éghajlat. A júliustól szeptemberig tartó időszak a legmelegebb hónapok közé tartozik. Ez az a hónap, amikor a legkevesebb esőre lehet számítani.

Ez teszi a nyarat a legjobb időszakká arra, hogy elhagyd a várost, és elutazz Spanyolország tengerpartjára vagy akár a Kanári-szigetekre, hogy sütkérezz a napfényben és megmártózz az óceánban. Szeptembertől decemberig egyre hűvösebb és hűvösebb a hőmérsékletet hoz. Januártól márciusig pedig meglehetősen hűvös marad a helyzet, a leghűvösebb átlaghőmérséklet januárban van, ami még mindig 5 fokot jelent csak.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Spanyolország három legfontosabb beutazó turisztikai piaca az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország, bár az Egyesült Államokból érkező látogatók száma is jelentősen megugrott. A nemzet népszerűsége az elmúlt évtizedben csak nőtt, és 2019-ben elképesztő 125 millió látogató érkezik az országba. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy Spanyolország fő turisztikai szezonja a nyárra és kora őszre esik, amikor az európai nemzetekből érkezők nyári vakációra ereszkednek a tengerpartokra.

A nyári hónapokban a repülőjegyek, a szállodák és a tevékenységek drágulhatnak, és egyre nehezebb éttermi asztalfoglalást találni. Ha a főszezonban szeretnél Spanyolországba látogatni, akkor a lehető leghamarabb foglalj helyet. A legkevésbé zsúfolt időszak Spanyolország meglátogatására a leghidegebb hónapok. Ebben az időszakban sok tengerparti üdülőhely bezár a szezonra. Azok, akik mégis ebben az időszakban szeretnének ellátogatni, még mindig teljes mértékben megtapasztalhatják a városokat, vagy akár az ország kevésbé ismert síközpontjaiba is eljuthatnak.

A Hotels.com szerint a legolcsóbb Spanyolországba utazni általában decembertől márciusig, ami történetesen egybeesik a leghidegebb hónapokkal és a leghígabb turisztikai szezonnal is. Ebben az időszakban is rengeteg a látnivaló és a tennivaló, beleértve néhány meglehetősen híres karácsonyi piacot, amelyek kiváló, egyedi finomságokat kínálnak. Van még egy dolog, amit figyelembe kell venni, ha spanyolországi utazást tervezel: a lehető legmenőbb fesztivál kiválasztása.

Úgy tűnik, a nemzetnek az év minden napjára jut valami ünnepség, de a leghíresebb fesztiválok közé tartozik a Semana Santa (Szent Hét) jellemzően április közepén és mindig húsvétkor, a San Fermin (pamplonai bikafuttatás) júliusban, valamint a Tomatina paradicsomviadal, amelyet évente augusztus utolsó szerdáján ünnepelnek.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk