5 csodás erdő a nagyvilágból

Semmire sem vágyunk jobban ebben a tikkasztó hőségben, mint egy árnyas, hűs erdőre, ahol elbújhatunk a napsugarak elől és kicsit felfrissülhetünk a természet lágy ölén. Ha a közelünkben nincs is erre lehetőség, gondolatban bármikor bevethetjük magunkat a lombok közé, ezért most mutatunk is öt csodálatos erdőt a nagyvilágból.


Arasijama bambuszliget – Kiotó, Japán

Arasijama bambuszliget \u2013 Kiot\u00f3, Jap\u00e1n

Unsplash/Walter Mario Stein

A Kiotóban található bambuszerdő az erdőfürdőző japánok egyik kedvenc helyszíne, ahol több tíz méter magas bambuszok között, teljes csendben, mindössze a susogó levelek hangját hallva sétálgathatunk ameddig csak a kedvünk tartja. 1996-ban fel is került arra a 100-as listára, ahol japán zajszennyezéstől mentes területeit találjuk.

Fekete-erdő – Baden-Württemberg, Németország

Fekete-erd\u0151 \u2013 Baden-W\u00fcrttemberg, N\u00e9metorsz\u00e1g

Unsplash/Sandra Ahn Mode

A Németország délnyugati részén fekvő Fekete-erdő egy hegyekkel körülvett, csodálatosan zöld térség, ami hatalmas fenyőfáiról, festői szépségű falvairól és termálfürdőiről híres. Ez az erdős hegység nem véletlenül néz ki mesébe illően: az itt született Grimm testvéreket ez a vidék ihlette, amikor történeteiket írták.

Otzarreta-erdő – Baszkföld, Spanyolország

Otzarreta-erd\u0151 \u2013 Baszkf\u00f6ld, Spanyolorsz\u00e1g

123rf

A Baszkföldi Nemzeti Park területén elhelyezkedő erdőt nemcsak különleges fák és növények alkotják, hanem csodás vízesések és barlangok is. A számos túraútvonallal rendelkező vidéken több száz éves öreg fákat, harsány zöld, mohával fedett dombokat és festménybe illő helyeket találunk.

Amazonas – Dél-Amerika

Amazonas \u2013 D\u00e9l-Amerika

Unsplash/Sébastien Goldberg

Az Amazonas teszi ki Dél-Amerika területének majdnem felét, beleértve Brazília, Peru és Kolumbia egyes részeit, és köztudottan ez a világon található legnagyobb esőerdő. Több mint negyvenezer növényfajtának és több mint ezer madárfajnak, ezen kívül pedig számos állatfajnak ad otthont. Sajnos az éghajlatváltozás hatására egyre csökken a területe, így élőhelyként betöltött szerepe is pusztulóban van.

Humboldt Redwoods – Kalifornia,USA

Humboldt Redwoods \u2013 Kalifornia,USA

Unsplash/Josh Carter

A San Franciscótól néhány órás autóútra található vörösfenyőkből álló erdő lenyűgöző látványt nyújt: a sűrűjében állva érthetjük meg igazán, milyen aprócska teremtményei vagyunk a természetnek. Itt kétezer éves, hatalmas fenyőkre nézhetünk fel, amelyek 2-300 méteres magasságban nyúlnak az ég felé.

Forrás: Condé Nast Traveller

A figyelmetekbe ajánljuk