Fejlődésünk során, több millió évig a természet zajai vettek minket körbe. Nem is csoda, hogy tudósok már többször bebizonyították, ezek a hanghatások nyugtató jelleggel hatnak ránk, sőt esetenként még éjszakáinkat is megsegíthetik egy-egy álmatlan estén. És hogy merre találunk ilyen hangokat? Mutatjuk!


A természet hangjai

Nature Soundmap interakt\u00edv t\u00e9rk\u00e9p a term\u00e9szet hangjaival

Nature Soundmap

A Nature Soundmap egy olyan weboldal, ahol gyakorlatilag a világ összes tájának, valamennyi természeti zajára rákereshetünk és belehallgathatunk. A teljesség igénye nélkül, megtaláljuk itt az Amazonas-medence flórájának és faunájának hangjait, Ausztrália madarainak éneklését, de az afrikai éjszakába is belehallgathatunk.

Ha ez mind nem lenne elég, a hangokra kattintva még azt is megtudhatjuk, hogy milyen érdekességek jellemzik az adott térséget – persze ezeket csak akkor olvassuk el, ha nem vagyunk álmosak.

A Nature Soundmap erre a linkre kattintva érhető el.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk