Tobias Hägg fotói bepillantást engednek a természeti elemek és a fenséges tájak drámai találkozásába.


Változatos felszín

A tájképfotóiról ismert svéd fotográfus és filmrendező, Tobias Hägg Patagóniától a Dolomitokig járja a világot, hogy lencsevégre kapja a természet lélegzetelállító jelenségeit. Madártávlatból rögzíti az óceánokat, az erdőket, látványos színeket és részleteket megörökítve.

Kontrasztok vonzásában

A fotóst az elemek és a színek kontrasztja vonzza, legyen szó a táj különböző felszíneiről vagy az emberi jelenlétről a természetben: ahogy a mélykék tenger nyaldossa a vörös homoksivatagot, ahogy egy folyó kanyarogva szeli át az erdőt, ahogy habos tajtékot vet az óceán.

Madártávlatból rögzít

Hägg ötlete egyszerű, bár sokat kell utazni, kirándulni, míg megtalálja a legtökéletesebb magaslati perspektívát, és olykor helikopterre is száll, hogy nem mindennapi látószögből láttassa a tájat.

Korábban elsősorban a svéd Lappföldre koncentrált, kereste hazájának izgalmas domborzatát, majd a szenvedélyét kiterjesztette az egész Földre. Célja az, hogy képeivel átadja az egyes tájakon tett utazásainak hangulatát.

Tobias Hägg fotóinak másolatát 50 euróért árulja az airpixelsmediart.com weboldalán.

Forrás: My Modern Metropolis

Szerző: Tóbiás Lilla

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk