Egy reptéri váró.

Illusztráció.

Az utazók szerint ez a világ legjobb repülőtere

A katari Hamad Nemzetközi Repülőteret zsinórban másodjára választották meg a világ legjobb repterének – jelentették be a 2022-es World Airport Awards díjátadón, amelyet a Passenger Terminal EXPO-n tartottak 2022. június 16-án, Párizsban.


A további nagy győztesek közé tartozik a szingapúri Changi repülőtér, amely a világ legjobb repülőtéri személyzeti kiszolgálásáért és a világ legjobb repülőtéri étkeztetéséért kapott díjat, az Isztambuli repülőtér pedig a világ legjobb repülőtéri vásárlási lehetősége és a legcsaládbarátabb repülőtér-díjakat nyerte el.

A tokiói Haneda lett a világ legtisztább, és legjobb belföldi repülőtere, Ázsia legjobb repülőtere, emellett a japán reptér a legjobb mozgáskorlátozottaknak és akadálymentesített létesítménynek járó díjakat nyerte el. A rijádi King Khalid a világ legjobban fejlesztett repülőtere-címet nyerte el.

A nagoyai Chubu Centrair nemzetközi repülőtér a világ legjobb regionális repülőtere lett, a Koppenhágai repülőtér kapta a világ legjobb repülőtéri bevándorlási ügyintézés-díjat, a Zürichi repülőtér pedig megismételte sikerét, és elnyerte a világ legjobb repülőtéri biztonsági szolgálata-díjat.

A World Airport Awards a repülőtéri iparág legrangosabb elismerése, amelyet az ügyfelek szavaznak meg a legnagyobb, évente megrendezett globális repülőtéri ügyfél-elégedettségi felmérés keretében. A díjat az iparág minőségi mércéjeként tartják számon, és több mint 550 repülőtéren értékelik az ügyfélszolgálatot és a létesítményeket. A felmérés és a díjak függetlenek a repülőterek ellenőrzésétől, befolyásától vagy közreműködésétől.

A világ 20 legjobb repülőtere 2022-ben:

1. Hamad nemzetközi repülőtér

2. Tokiói nemzetközi repülőtér (Haneda)

3. Szingapúri Changi repülőtér

4. Narita nemzetközi repülőtér

5. Incheon nemzetközi repülőtér

6. Párizsi Charles de Gaulle repülőtér

7. Müncheni repülőtér

8. Isztambuli repülőtér

9. Zürichi repülőtér

10. Kansai nemzetközi repülőtér

11. Helsinki-Vantaa repülőtér

12. Közép-Japán nemzetközi repülőtér

13. London Heathrow repülőtér

14. Dubai nemzetközi repülőtér

15. Amszterdami Schiphol repülőtér

16. Madrid-Barajas repülőtér

17. Koppenhágai repülőtér

18. Guangzhou Baiyun nemzetközi repülőtér

19. Bécsi nemzetközi repülőtér

20. Hongkongi nemzetközi repülőtér

Forrás: Skytrax

A figyelmetekbe ajánljuk