koreai lebegő tárgyalós bank

Lebegő tárgyalóval lepte meg ügyfeleit egy koreai bank

A hagyományos koreai építészet nspirálta!


A dél-koreai Intg designstúdió a hagyományos koreai építészet által inspirált minimalista belső tereket tervezett egy szöuli bank váróterme számára. A privát társalgó a Hana Bank számára készült el, amely Szöul fő pénzügyi és befektetési banki negyedében, Yeouidóban található. Az Intg szöuli stúdió egy kétszintes, 11104 négyzetméteres lounge-ot hozott létre, amely VIP-zónákat, valamint a törzsvendégek számára kialakított területeket, köztük különböző tárgyalóhelyiségeket is tartalmaz.

A stúdió célja egy olyan tér kialakítása volt, amely arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy személyesen látogassák meg a fiókot egy olyan korban, amikor a banki tevékenység egyre inkább digitális. Amikor a látogatók belépnek a váróterembe, a tér közepén egy kijelentő üvegdoboz fogadja őket, amelyet ülőhelyekkel és oldalsó asztalokkal töltöttek meg, és amelyet az Intg lebegő tárgyalóteremként jellemzett. A tervezőstúdió szerint a helyiség, amelyet egy kavargó alakzatba rendezett, élénk kék homokból álló árok szegélyez, a hagyományos ázsiai építészetből merít.

A tárgyaló minimalista bútorai között a német E15 márka pufók, éjkék Kerman kanapéi, valamint az olasz Cassina bútorgyártó cég Le Corbusier-stílusú Capitol Complex foteljei szerepelnek. A stúdió kőpadlót használt a helyiséghez, a tárgyaló építéséhez pedig fémet, utalva a banki széfek erejére és biztonságára. A földből egy nagy, mohával borított, sziklákból és növényekből álló domb emelkedik ki, és egy kis természetességet kölcsönöz az egyébként sötét és szögletes társalgónak.

(Forrás: Dezeen)


A figyelmetekbe ajánljuk