New York egyik legmagasabb épületét feldobják kicsit.

Azoknak, akik inkább a lépcsőt választják egy szűk, fullasztó lift helyett, most valószínűleg újra összeszűkülhet a gyomruk. A különbség annyi, hogy most a tériszonyosok is társulhatnak hozzájuk. Ugyanis a Vandebilt építési vállalat egy egészen különleges liftet szán legújabb New York-i felhőkarcolójához: egy teljes egészében üvegből készült zárt liftet, amely az épület oldalán helyezkedik el.

Az Ascent elnevezésű lift az utasoknak 360 fokos kilátást biztosít 370 méteren keresztül. Mindez a One Vanderbilt épület része lesz, amely New York egyik legmagasabb épülete, és már pár éve megépült. A Vandebilt viszont úgy gondolta, hogy itt az ideje kicsit feldobni a tornyot egy teljes szórakoztatószinttel, amelyet a Snøhetta építésziroda tervei alapján készítettek el.

Az üveglift mellé még felhúznak egy szintén átlátszó skyboxot is, akik mindenképp szeretnének még lebegni a város fölött. A skyboxból a Madison sugárútra láthatnak majd rá az érdeklődők.


Mindez idén októberben már meg is nyílik, és már el is indult az előzetes regisztráció. Akik nem élnének a lehetőséggel, még mindig választhatnak a hagyományos lift és lépcsők között.

(CNN)


A figyelmetekbe ajánljuk