Kitört az őrület a McDonald's legújabb Happy Meal menüje miatt
Valószínűleg a cég sem számított ekkora felfordulásra az új ötletük miatt.

A McDonald's sikeresen beletenyerelt az Egyesült Államok egyik legnagyobb trendjébe a fiataloknál: játékkártyákat osztogatnak a Happy Meal menükhöz, amitől kitört az őrület.

Az étteremlánc a Pokémon 25. évfordulójára dobta be a zacskókba Pikachut és a többi lényt ábrázoló kártyákat – rögtön egyszerre négyet is. A gyerekeknek szánt Happy Meal menüre szó szerint senki sem kíváncsi, csak a játékot akarják az emberek, amiért akár százezreket is képesek fizetni.

Restaurant Business azt írja, hogy volt olyan, aki ezer dollárért (nagyjából háromszázezer forint) adta el a kártyáit. Az eBeyen jelenleg is több tucat pokémon található, ami akár a félmillió forintos értéket is átlépi, és komplett kártyakollekciókat adnak-vesznek a gyűjtők egymástól.

Az őrületet jól jelzi, hogy az éttermekhez olyan megrendelések érkeznek be, ahol 100-200 Happy Meal menüt rendelnek, de megjegyzésként hozzáteszik: az ételt nem kérik, csupán az ajándékot. A McDonald's ugyan kijelentette, hogy a működési elvük szerint az ajándék csak együtt járhat az étellel, de egyes éttermeknek mégis lehetőségük van arra, hogy kiszolgálják a megrendelők kívánságát. Nem is csoda, hogy az étteremlánc már kifogyóban van a kártyákból, és arra sarkalják az üzleteket, hogy limitálják, egy rendelő hány ajándékot kaphat.


A figyelmetekbe ajánljuk