Heathrow repülőtér táblája és egy British Airways repülő
Fotó: Shutterstock

Így fogja befolyásolni a légiközlekedést II. Erzsébet királynő temetése

A brit légiközlekedési ágazat jelentős zavarokra készül II. Erzsébet királynő jövő heti temetése előtt, ezért érdemes résen lennünk, ha épp Londonba utazunk.


Az ország légiközlekedési szabályozó hatósága és a repülőterek vezetői máris intézkedéseket hoztak, hogy a szertartás idejére csendet biztosítsanak London központja felett. Néhány, a londoni Heathrow repülőtérről induló járatot már töröltek, hogy ne zavarják a királynő koporsómenetét szeptember 14-én.

A British Airways legalább 16 személyszállító járatot törölt szerdán, miután a brit polgári légiközlekedési hatóság két jelentős korlátozást vezetett be a repülési szabályok tekintetében. Ezek között szerepel, hogy a légitársaságok és a drónok üzemeltetői szeptember 9. és szeptember 19. között nem repülhetnek 2500 láb alatt London központja felett.

A British Airwaysnél mély szomorúsággal értesültünk Őfelsége, a királynő elvesztéséről. Ezekben a szomorú időkben gondolataink az egész brit királyi családdal és a nemzettel vannak, miközben mérhetetlen veszteségét gyászoljuk

− közölte a British Airways. A légitársaság arra is figyelmeztetett, hogy az utasok további járattörlésekre számíthatnak II. Erzsébet királynő temetése idején, azaz szeptember 19-én.

British Airways rep\u00fcl\u0151

Fotó: Shutterstock

Közben a londoni Heathrow repülőtér is bevezette már a nemzeti gyász teljes időszakában alkalmazandó kiigazításokat. A repülőtér 2022. szeptember 14-én figyelmeztette az utasokat az üzemzavarokról, és kifejtette, hogy egyes járatokat töröltek, hogy csendet biztosítsanak London belvárosa felett, amíg a szertartásos menet a Buckingham-palotából a Westminster Hallba vonul.

A nemzeti gyász ideje alatt további változásokra lehet számítani a repülőtéren, beleértve Őfelsége a királynő temetésének vetítését a repülőtér képernyőin szeptember 19-én, hétfőn

− közölte a repülőtér, hozzátéve, hogy 2022. szeptember 18-án 20 órakor egyperces csendet tartanak.

Őfelsége, a királynő koporsójának a windsori Szent György-kápolnába történő felvonulása szeptember 19-én érinti a Heathrow környéki helyi utakat. A repülőtérre utazó utasoknak azt tanácsoljuk, hogy fontolják meg az alternatív útvonalakat

− fűzték még hozzá a tájékoztatáshoz.

Forrás: Travel Daily


A figyelmetekbe ajánljuk