Ennyibe kerülnek valójában az egyeurós szicíliai házak
Shutterstock

Az egyeurós szicíliai házak előnyei és hátrányai

Ennyibe kerülnek valójában az egyeurós szicíliai házak

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Szicíliában újra fellendültek az úgynevezett egyeurós házak, amik elsőre nagyon jó vételnek hangzanak, de a dolognak természetesen hátulütői is vannak. Most a Drive mutatja be, hogy mik ezek!


Olaszországban egészen különös módon kezelik azt, hogy egyre több kisebb falu néptelenedik el. A helyi önkormányzatok ugyanis rendkívül jutányos – sokszor egyeurós – áron árulnak ingatlanokat az adott településeken, bízva abban, hogy ezzel kedvet kapnak majd a külföldiek a költözéshez. Az úgynevezett egyeurós projekt pedig úgy tűnik, hogy be is jött az olaszoknak, ugyanis az ezt hirdető városok gazdasága meredeken elkezdett felfelé ívelni. De vajon mi történik azután, hogy valaki megvásárolja a festői szépségű, de felújításra szoruló ingatlant?

A Drive a The Sun magazinnak nyilatkozó George Laing történetét idézi fel, aki azért döntött a költözés mellett, mert úgy érezte, hogy Angliában soha nem lesz elég megtakarítása ahhoz, hogy saját otthont vásároljon. A férfi a gazdaságosság jegyében talált rá Mussomeiben lévő, három hálószobás ingatlanra.

Ezt is olvasd el! Gazdag történelemmel rendelkezik a legjobbnak választott, mesebeli olasz város

Laing eredetileg természetesen nem egy eurót fizetett a lakásért:

az adókkal és a papírmunkákkal együtt összesen 5 ezer fontot, vagyis közel 2,3 millió forintot költött arra, hogy az ő nevére kerüljön az ingatlan.

A java azonban csak ezután jött, hiszen a lakás egyáltalán nem volt jó állapotban, kifejezetten felújításra szorult. Laing azonban itt is megpróbált a lehető legjobban spórolni, ezért úgy döntött, hogy saját maga újítja fel az otthonát.

Ez is érdekelhet! Toszkána 30 ezer euróval csábítja a költözni vágyókat

A felújításba beletartozott a villany- és a vízvezetékek cseréje is, ezért a férfi egy online villany – és vízvezetékszerelő kurzust is elvégzett. Az Instagramon alaposan dokumentált felújítás befejezéséig Laing összesen 15 ezer eurót, vagyis közel 7 millió forintot költött. Tehát az biztos, hogy az egy eurós vételi díj a végén minden esetben jóval magasabb lesz, de még így is rendkívül olcsónak számít a mai ingatlanpiaci árakat tekintve.

A figyelmetekbe ajánljuk