horvát homokos tengerpart sziklával és csónakokkal
Fotó: Shutterstock

​Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a horvát luxust szeretné élvezni

A horvátországi luxusvillák mindig keresettek voltak, de az idei évben jellemzően 20 százalékkal többet kell fizetni értük.


Mint a Poslovni Dnevnik írja, a horvát luxusvillák (a turisztikai célú rövid távú bérlésre utalva) foglalása 2022 decembere óta javában zajlik, annak ellenére, hogy az árak a folyamatos inflációs nyomás miatt mintegy 20 százalékkal magasabbak, mint tavaly.

Ez is érdekelhet: A szokatlanul meleg tél teheti tönkre a horvát sonkakészítést

Nem meglepő módon az osztrákok a leggyakoribb vendégek ebben a luxusszegmensben, a britek is erősen visszatérőben vannak, míg Horvátország leghűségesebb látogatói, a németek idén a szokásosnál nagyobb számban választják Görögországot.

Az Európán kívülről és távoli célállomásokról érkező foglalások is növekednek, amit a My Luxoria ügynökség is bizonyít, amely a három legnagyobb, horvátországi luxusvillák és más típusú nyaralók bérlésére szakosodott ügynökség egyike. A My Luxoria több mint 700 horvát luxusvillával büszkélkedhet portfóliójában, és évente mintegy 20 ezer vendéget hoz az országba, akiknek többsége nagy vásárlóerővel rendelkezik.

Ha tovább olvasnál: Változás Horvátországban, drágulást okoz az euró

horv\u00e1t tengerpart vitorl\u00e1ssal \u00e9s haj\u00f3kkal, h\u00e1tt\u00e9rben v\u00e1rosk\u00e9ppel

Forrás: Shutterstock

Ankica Caleta, a My Luxoria ügynökség tulajdonosa és igazgatója elárulta, hogy az általuk idén eddig biztosított foglalások fele hét éjszakás tartózkodásra szól, a németek nyaralnak a leghosszabb ideig, átlagosan tíz nap körül, és a horvát régiók közül Isztriában maradnak a leghosszabb ideig a vendégek.

Isztriában és Kvarnerben leginkább a németek és az osztrákok foglalnak szállást. Azok az európaiak, akik repülővel érkeznek, például az Egyesült Királyságból, gyakrabban választják a spliti repülőteret, és onnan indulnak el a különböző dalmát villákban található szálláshelyükre. Ebben a szegmensben is problémát jelent még a szezonalitás, mivel a legtöbb vendéglátóhely, látnivaló és egyéb szórakozási lehetőség még zárva van.

Azoknak a vendégeknek, akik a legluxusabb házakat foglalják le, amelyekben itt tartózkodásuk alatt megszállnak, ebben az évszakban nincs mire költeniük a pénzüket a szálláshelyeken kívül. Reagálnunk kell erre az igényre, hogy megtartsuk a vendégeket az elit turisztikai szegmensben

− mondja Caleta.

Forrás: Total Croatia News


A figyelmetekbe ajánljuk