sfinx opera
Zombori András / Socially

Gasztroutazás az Operánál — megnyitott a harmadik Sfinx

Az Andrássy úton eddig csak két szfinxről tudtunk, ám 2021 december 1-jén lehullott a lepel egy harmadikról is. Az Első Magyar Gin Manufaktúra – pár lépésre az Operaháztól – megnyitotta első flagship bárját, ahol a Red Dot dizájndíjas, és a röviditalok Oscarjának nevezett IWSC aranyérmet szerzett Opera London Dry típusú gin köré épül a bárélet és a gasztronómia is.

Magyarországon eddig kizárólag sörmárkák taproomjait ismerhettük meg, spirit ilyen volumenű saját bárral még sosem debütált – olvasható a Sfinx közleményében.

A fiatal, ám annál ismertebb ginmárka stílusos megjelenése a belle époque jegyeit és a steampunk formavilágot ötvözi — nincs ez másképp a Sfinx Gin & Wine Bar esetében sem.

A századforduló nyüzsgő kulturális életű sugárútjának dekadens eleganciáját a legmodernebb, kifinomult koktéltrendekkel és világszínvonalú borszelekcióval keverik, ehhez pedig hangsúlyos gasztronómia társul Kiss Mariann jóvoltából. A világlátott séf stílusával és ételeivel már Jeremy Ironst és Brad Pittet is elkápráztatta, most végre a magyar közönség is találkozhat vagány bar food kínálatával.

Zombori András / Socially

Belvárosi főhadiszállását a Hotel Moments Budapest földszintjén foglalta el a Sfinx Gin & Wine Bar, ami azokat a bort- és spiriteket kedvelő, újra és innovatívra fogékony ínyenceket szólítja meg, akik szívesen kalandoznak a komolyabb borok világában is. Igénylik a művészetek éteri jelenlétét, az este előrehaladtával pedig karakteres italokkal és a hozzájuk passzoló fogásokkal ünneplik a napot, az estét, az életet.

A gasztronómiai koncepció fontos része, hogy mind a signature koktélok, mind Kiss Mariann kozmopolita kreációi az Opera Ginből vagy alapanyagaiból építkeznek.

Panamyphoto / Socially

A közlemény kiemeli: a burger fermentált padron paprikája is kap némi gines felhangot, ahogy a lazac ceviche is érintkezik a gin fűszereivel, és a kacsamáj torchon algasalátával hordóval érlelt Opera Barrel-aged Ginnel ad bohém egyéniséget az elegánsabb, krémes májnak.

Így működik a konyha és a bár szimbiózisa a Sfinx-ben. Felhasználva az Opera brand már jól ismert London Dry Ginét, a frissen bemutatott Balassa István közreműködésével készült limitált, 500 palackos aszú hordóban érlelt Opera Gint és a 2020-as születésű vodkát is.

Panamyphoto / Socially

Az ételek tekintetében small plate fogásokról beszélünk, melyekből két-három elfogyasztása akár egy teljes értékű vacsorát is helyettesíthet. A Sfinx bárba azonban az est bármelyik szakaszában ellátogathatunk, hiszen csütörtökön 1-ig, péntektől szombatig hajnal 2-ig várják mindazokat, akik a kulináris élmény mellé különleges hangulatot is fogyasztanának.

Panamyphoto / Socially

A Sfinx tehát nemcsak a sugárutat, az Operaházat és a művészeteket őrzi, hanem szórakoztató gasztronómiai utazásra csábít 2021 decemberétől, egy szerethető és értékes márka képviseletében.


A figyelmetekbe ajánljuk