Hobbiton, Shire, Új-Zéland
Fotó: Shutterstock

4+2 hely, ahová filmrajongóként el kell jutnod

Sok híres filmalkotást varázslatos környezete tesz még emlékezetesebé. Mutatunk négy olyan helyszínt, ami már önmagában is lenyűgöző, de a hozzáadott kulturális színezettel még nagyobb élményt ad nekünk. Íme!


​Harry Potter, Skócia

Glennfinnan-viadukt

Fotó: Shutterstock


A Drive Magazin cikke kiemeli, hogy J.K. Rowling által megalkotott varázslatos világra nagy hatással volt Skócia, így pedig sok mindent forgattak a gyönyörű tájakon. A Trimágus Tusát megjelenítő Loch Shieldtől kezdve a Roxfort-expresszként ismert Glennfinnan-viaduktig, a film rengeteg skót helyszínt használt fel a történet ábrázolásához.

Ezen helyszínek mindenki számára szabadon látogathatók, ezek a helyszínek még azok számára is lenyűgözőek, akik esetlegesen kevésbé vannak oda a filmsorozatért.

Grand Budapest Hotel, Németország

G\u00f6rlitz-i Kaufhaus

Fotó: Shutterstock

Korunk egyik legerősebb vizualitásával rendelkező direktora, Wes Anderson különböző német városokat használt fel 2014-es filmjének forgatásához. A hely a történet szerint Zubrowka, egy képzeletbeli kelet-európai ország.

A valóságban ezt legfőképp az oszág legkeletibb részén, a bájos Görlitz városában forgatták. Sok belső felvételt pedig a görlitz-i Kaufhausban rögzítettek, amely lenyűgöző szerkezetéről ismert, és amely Európa egyik legrégebbi áruháza.

Ezt is nézd meg! 7 film, ami akár a következő utazásod inspirációja is lehet

Mamma Mia, Görögország

Skopelosz szigete

Fotó: Shutterstock

Az ABBA zenéjével díszített musicalt több görögországi helyszínen forgatták, főként Szkopelosz és Szkiathosz szigetén. A Földközi-tengerre néző gyönyörű esküvői jeleneteket, ahol egy szikla tetején álló templomot mutatnak be, a szkopeloszi Agios Ioannis templomban forgatták.

A kristálytiszta vizekkel, eldugott fehér homokos strandokkal, sziklás öblökkel és türkizkék vizekkel rendelkező Görögország népszerű gyönyörű tájai miatt, a film pedig csak még inkább arra késztet minket – akármennyire is ősz van már –, hogy legközelebb ide látogassunk el nyaralni.

Ehhez pedig sok másik Görögországban forgatott alkotás is meghozhatja a hangulatunkat.

A muzsika hangja, Ausztria

Salzburg

Fotó: Shutterstock

Az 1965-ös filmklasszikust Salzburg környékén forgatták, ahová sok más lenyűgöző osztrák látnivaló mellett mindenképp érdemes ellátogatni. A gyönyörű hegyes-völgyes alpesi vidék mellett a lenyűgöző salzburgi dóm és a lélegzetelállító Mirabell-kertek is szerepelnek. A városban azonban tematikus filmes túrákon is részt lehet venni.

Ez is érdekelhet: Tudod melyik volt a legelső színes film? Nem az, amire gondolnál!

Persze akad még számtalan kihagyhatatlan filmes helyszín, amire ha kíváncsi vagy, olvasd el a Drive Magazin cikkét!

A figyelmetekbe ajánljuk