A Fehér Lótusz jelenetkép 2. évad (2022)
Fotó: Profimédia

​7 film, ami akár a következő utazásod inspirációja is lehet

Nincs is jobb egy olyan filmnél, ami utazásra inspirál, legyen szó az egész alkotás hangulatáról vagy egy bizonyos jelenetről, amely még a stáblista lepörgése után is megmarad benned.


Ha egy produkció a forgatási helyszínt teszi a történet főszereplőjévé, ne lepődj meg, ha hirtelen azon kapod magad, hogy a forgatási helyszíneket nyomozod és repülőjegyeket keresel. Megosztunk pár olyan filmet, melyek forgatási helyszínei a képernyőről könnyen átkerülhetnek az utazási kívánságlistádra.

1. A Fehér Lótusz: Szicília, Olaszország

A Fehér Lótusz második évada egy szerelmes levél Szicíliának. Minden jelenet és helyszín gyönyörű, a palazzóktól kezdve Palermo utcáiig. Ez a sorozat határozottan előrébb helyezi Szicíliát a jövőbeli utazási listánkon.

Ha tovább olvasnál: 6 2022-ben bemutatott film, amit ha nem láttál, pótold be!

2. Briliáns barátnőm: Nápoly, Olaszország

Elena Ferrante regényének a háború utáni Nápolyban élő gyerekkori barátokról szóló HBO-adaptációja vitathatatlanul az egyik legszebb sorozat. Az operatőri munka fenséges, és magával rántja a nézőt az ott élő szereplők életébe. Velük együtt mozgunk a város frenetikus mellékutcáin, mocskos negyedeiben és jól menő terein. Minden vibrálónak, hangosnak és élőnek tűnik.

3. A muzsika hangja: Salzburg, Ausztria

Ha láttad A muzsika hangját, onnantól kezdve biztosan te is vágyódtál a mesés Salzburgba. Akár még a Schloss Leopoldskronban is megszállhatunk, az aranyozott palotában, amely von Trapp kapitány kitalált otthona volt.

​4. Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón: Spanyolország és Portugália

Sok embert inspirál a Camino megtételére Martin Sheen túrája Az út című filmben, de a híres zarándokutat a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón című filmből is megkedvelhetjük. A Hape Kerkeling könyve alapján készült mű káprázatos képei biztosan arra sarkallnak, hogy nekivágjunk egyszer ennek az epikus útnak.

Ez is érdekelhet: 5 legjobb 1973-ban megjelent film

​5. Thelma és Louise: Utah, USA

A rajongók biztosan tudják, hogy a valódi Thelma és Louise nem jutott el Utah-ba, amikor egy faházba vezető útjuk során a törvény elől menekülő szökevényekké váltak − de a történetükből készült film nagy részét a nyugati államban forgatták. A film poros sivataggal és vad homokkövekkel tűzdelt látványa lenyűgözi nézőjét.

​6. Fehér éjszakák: Svédország

Akár egy horrorfilmből is lehet inspirációt meríteni (ráadásul a film egy részét Magyarországon forgatták). Jövőbeni skandináviai utazásunkat érdemes úgy időzíteni, hogy egybeessen a szeszélyes Midsommar-ünnepséggel (azaz a svéd nyárközép ünneppel), melyek véget nem érő bulit ígérnek, virágfüzérekkel, kifulladásig táncolással és pálinkával.

​7. Gomorra: Nápoly, Olaszország

Ez a zord dráma Le Vele-ben játszódik, egy 1960-as években épült nápolyi lakóparkban, amely a hajók vitorláira hasonlít. A hatás fenséges (a francia Riviérán is van hasonló és keresett ingatlan). Le Vele azonban Európa drogfővárosává vált, ma pedig elhagyatottan hever, és éppen lebontás alatt áll. Érdemes megnézni ezeket az egyedülálló épületeket, mielőtt végleg lebontják őket.

Forrás: Lonely Planet


A figyelmetekbe ajánljuk