Osztrák Alpok
Fotó: Shutterstock

4 lenyűgöző hely az osztrák Alpokban, ahova érdemes ellátogatnunk ősszel

A világhírű síközpontoktól kezdve a gyönyörű falvakon és tavakon át rengeteg lenyűgöző látnivalót tartogat számunkra a hűvösebb évszakokra nyugati szomszédunk. Mutatunk most négy olyan helyet, amit nem szabad kihagyni, ha az osztrák hegyek felé visz az utunk.


Ausztria nagyobb részét lefedi az Alpok hegyvonulata. Elmerülve a tájban – találhatunk itt zord gránitsziklákat, látványos gleccsereket és háromezer méter feletti csúcsokat, valamint buja völgyeket és szelídebb fennsíkokat egyaránt. A hidegebb hónapokban a havas lejtők a téli sportok központjává teszik az országot, azonban a túrázás és a kikapcsolódás egyéb opciói – például remek kiállítások – is rendelkezésünkre állnak ilyenkor – írja a Time Out.

Innsbruck

Innsbruck

Fotó: Shutterstock

Ha osztrák város, akkor legtöbbünknek a világ legélhetőbb városának újra megválasztott Bécs vagy Salzburg jut az eszünkbe. A hegyekkel körülölelt Tirol tartomány fővárosa, a csodálatos Innsbruck is legalább megannyi csodás hellyel büszkélkedhet.

Ne hagyjuk ki az óvárost a kanyargós sikátorokkal, de a klasszikus tiroli konyhát kínáló hagyományos éttermeket sem érdemes szem elől téveszteni. Próbáljuk ki a kaspressknödelt, a sajtgombócot vagy a tiroli gröstlit, amely hagyma, szalonna és burgonya ízletes keveréke, tükörtojással körítve.

A város egyúttal remek kiindulópont az osztrák Alpok leggyönyörűbb tájainak felfedezéséhez is. Kezdjük a Nordkette-hegységbe vezető felvonóval, amellyel a pasztellszínű épületek fölé vitorlázva elmerülhetünk a várost körülvevő hegyek domborulataiban. Itt akár 20 perc alatt kétezer méteres csúcsokra juthatunk!

Ez is érdekelhet: 5 lenyűgöző európai kastély – több is a szomszédban van

Grossglockner panorámaút

Grossglockner panor\u00e1ma\u00fat

Fotó: Shutterstock

Ez az 1935-ben elkészült hágóút a Hohe Tauern Nemzeti Parkon, az Alpok legnagyobb természetvédelmi területén kanyarog keresztül. A májustól novemberig, az időjárási viszonyoktól függően nyitva tartó út az északi Salzburg tartományt köti össze a déli Karintiával.

Tiszta időben Ausztria legmagasabb csúcsa, a Grossglockner, valamint a Pasterze-gleccser is látható. Érdemes fényképezőgépet magunkkal hozni!

Wörthi-tó

W\u00f6rthi-t\u00f3

Fotó: Shutterstock

A szlovén határ közelében fekvő Wörthersee, magyarul Wörthi-tó Ausztria egyik legnagyobb tava (16 km hosszú, 2 km széles). Feltűnő zöldeskék színének és nyáron, de még ősszel is kellemes hőfokú vizének köszönhetően népszerű üdülő- és fürdőhely.

Igaz, hogy a part egy részét magánvillák foglalják el, viszont számos nyilvános strand is található még, ahol kedvünkre fürdőzhetünk.

Másszunk fel a Pyramidenkogelre is, amely egy 100 méter magas kilátó, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a tóra és azon túlra.

Ezt is olvasd el! Kipróbáltuk Ausztria legjobb szabadidőparkját! Imádtuk!

​Saalbach-Hinterglemm

\u200bSaalbach-Hinterglemm

Fotó: Shutterstock

Ez, a Salzburg tartományban fekvő, óriási üdülőparadicsom elsősorban síelési úti cél, de az utóbbi években már egy másik tevékenység miatt is igazán népszerűvé vált. Mára ez a környék igen közkedvelt lett a mountain bike-osok körében is.

A biciklisek egészen az őszi hónapok végéig ide járnak, hogy körbe menjenek a kiterjedt pályahálózaton, amely sok esetben drótkötélpályával is elérhető. Számos kavicsos kerékpárkút is található, amelyek Saalbachból indulnak, és a szomszédos völgyekbe vezetnek.

Az elégetett kalóriákat pedig a hegyoldalban található faházak egyikében elfogyasztott nagy adag almás rétessel ajánlott pótolni!

A figyelmetekbe ajánljuk