Kipróbáltuk Ausztria legjobb szabadidőparkját! Imádtuk!
Familypark

Kipróbáltuk Ausztria legjobb szabadidőparkját! Imádtuk!

Soprontól egy ugrásra, a Fertő tó közelében találjuk Ausztria egyik legnagyobb szabadidőparkját, a Familyparkot, mely egésznapos szórakozást nyújt a család minden tagjának. Szerkesztőségünk egyik tagja a gyerekeivel tesztelte az újdonságokat, s az alábbi élményekkel tértek haza.Vízi sárkány hajóhinta

Familypark

A sok otthon töltött idő után végre ismét felkerekedtünk, hogy meglátogassuk egyik kedvenc vidámparkunkat, ahol már-már szakértőnek számítunk, hiszen immár negyedik alkalommal látogattunk el a Familyparkba. A helyet tehát jól ismerjük, amely ezúttal sem okozott csalódást, sőt!

A 14 hektáros park több, mint 31 attrakciója most is szolgált néhány kellemes meglepetéssel.

Két saját gyerek persze nem volt elég, így kis piros buszunkban csatlakoztak hozzánk az unokatestvérek és néhány rokon gyerek is. Az előre megváltott online jegyekkel jól jártunk, hiszen nemcsak spóroltunk, de várakoznunk sem kellett, gyorsan bejutottunk. A „célcsoport” odabent aztán kiválóan érezte magát: az óvodás, a kiskamasz és a gimnazista is ugyanolyan jól szórakozott, sőt a felnőttek is megtalálták a nekik szóló programokat – úgy persze nem nehéz, hogy ez a hely egy pillanat alatt repíti vissza a látogatót a gyermekkor mesevilágába.

Traktortanya

Familypark

Ami a körülöttes infrastruktúrát illeti – hiszen emellett sem mehetünk el szó nélkül –, a park abszolút hozza a tőle elvárt, osztrákosan precíz tisztaságot és színvonalat mind a játékok, mind a mosdók és étkezési lehetőségek tekintetében. Nem kevesebb, mint tizenhét étterem kínálatából lehet választani, útközben pedig jégkása- és fagylaltárusok igyekeznek lehűteni az élményektől túlhevült vendégeket.

Amiért külön hálásak voltunk, hogy megpihenni nem csak az árnyas padokon és lugasokban lehet, néhány játék ugyanis önmagában is pihentető és vicces: például a parasztgazdaság traktorpályája (Traktorbahn) vagy az Erdei Express (Waldexpress) gőzöse. Ezek mellett több kreatív játszótér is várja a gyerekeket, nagy melegben pedig a vizes-pancsolós oázisoknál találhatunk enyhülést.

Az általánosságok után most azonban lássuk a személyes kedvenceinket:

A legkisebbeket kellemesen elringatja a tavirózsa körül a Kacsaparádé (Entenparade) és testre szabott bátorságpróbával ér fel az izgalmas mini hullámvasút – kifejezetten az óvodás korcsoportnak tervezve.

A park egyik legnépszerűbb attrakciója az Istenek hullámvasútja (Götterblitz), ezt a magasság és a száguldás szerelmeseinek találták ki, és még nézelődni is jól lehet róla, hiszen az első hullám előtt szép kilátás nyílik a tájra.

Götterblitz (Istenek hullámvasútja)

Familypark

Ugyanígy a Római torony (Römerturm) is fantasztikus 360 fokos kilátást biztosít a Ruszti-dombság természetvédelmi területére és a Fertő tóra.

A legelszántabbak felülhetnek Leonardo repülő szerkezetére (Leonardos Flugmachine), és akár húsz méteres magasságban is repülhetnek-foroghatnak az égen. Igazi adrenalinlöket.

Leonardo repülő szerkezetére (Leonardos Flugmachine)

Familypark/(c) Matula

A család abszolút kedvence végül két vízi attrakció lett: a Repülő halak körhinta (Die Fliegenden Fische), ahol nagy a sikítás, ha a vízsugarat nem sikerül ügyesen kikerülni a halunkkal, melyet a levegőben magunk irányítunk, és a Krokópálya (Krokobahn), ahol egy krokodilhajón ringatózunk egészen a nagy csobbanásig!

Repülő halak körhinta (Die Fliegenden Fische)

Familypark/(c) Hafenscher

Krokópálya (Krokobahn)

Familypark/(c) Hafenscher

A kedvencek listájára biztos felkerül még a Filippo búcsúja (Filippos Kirtag), ahol a célba dobási képességünket tesztelhetjük majd és a Hódvár (Biberburg) nevű vízi hullámvasút – utóbbi nyár közepén nyílik meg.

A Familyparkban töltött izgalmas nap után sok-sok élménnyel gazdagodva indultunk haza, már alig várjuk az újabb találkozást, hiszen biztosan jövünk még! (x)

A figyelmetekbe ajánljuk