Bledi vár.

A gazdag történelmének köszönhetően Európa számos gyönyörű kastéllyal rendelkezik, melyek meglátogatása életre szóló élményt nyújthat. Sőt a legszebb építmények közül nem egy, alig pár száz kilométerre helyezkedik el tőlünk. Az alábbi cikkben öt olyan lenyűgöző európai kastélyt mutatunk be, ami közül több is a szomszédunkban van.


Lehet, hogy San Marino aprócska – kevesebb mint 62 négyzetkilométer–, az ország mégis számos lenyűgöző látnivalóval várja a turistákat. A főváros három, dombtetőn álló tornyáról ismert, amelyek közül a legszebb a Guaita-torony.

A kastély a Monte Titano tetején épült a 10. században, és ma már egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

Egy másik középkori, hegytetőn álló vár, a Hohenwerfen erőd az egyik leglenyűgözőbb látnivaló egész Ausztriában. A 11. századi vár a festői Salzach-folyó völgyére néz, és a kirándulók a napi túrák mellett karácsonyi vásárokat és sólyombemutatókat is szoktak tartani ott.

A Triesztől mindössze 30 perces autóútra található Castello di Miramare az egyik legfestőibb helyszínnel rendelkezik a listán szereplő kastélyok közül.

A 10. századi építmény – amely korábban Ferdinánd Maximilian osztrák főherceg otthona volt – a kék Adria felett, egy 54 hektáros, buja parkban fekszik.

Bajmóc két órányira van Pozsonytól, és mindenképp érdemes megtekinteni a város tornyos, Disney-palotára emlékeztető kastélyát. A neogótikus műemlék eredetileg a 12. században épült (bár többször átépítették), és ma a Szlovák Nemzeti Múzeum része, tehát az év szinte minden napján látogatható.

A Bledi-tó nem véletlenül Szlovénia egyik legnépszerűbb látnivalója: a smaragdzöld víz, a templomokkal tarkított szigetecske, a kilátás a Júliai-Alpokra, és persze egy Disney-szerű kastély a dombon mind megér egy vizitet. Az erdei ösvényen haladva közelről megcsodálhatod a Bledi vár narancssárga tetővel fedett tornyait és 11. századi falait, illetve a tóra nyíló kilátás is egészen elképesztő élményt nyújt.

Forrás: Condé Nast Traveller

A figyelmetekbe ajánljuk