Wizz Air gép a levegőben
Fotó: Shutterstock

Változik a poggyászfeladási rendszer a Wizz Airnél

A Wizz Air pár újítást bevezetett pár újítást budapesti járatain, melyeknek csak örülni tudunk.


Mostantól, ha a Wizz Air járataival utazunk, már akár a járatindulás előtt 12 órával, hajnali 3 és este 22 óra között feladhatjuk a poggyászaikat az önkiszolgáló poggyászfeladónál.

Ez is érdekelhet: Az egyik legnagyobb légitársaság elektromos gépeket használ majd a rövid utakhoz

Az újítás értelmében a korábbi 3 óra helyett már 12 órával a gépindulás előtt kinyomtathatjuk a poggyászfeladáshoz szükséges poggyászcímkéket online vagy a Kálvin téri üzletben található kioszkok segítségével, díjmentesen.

Ha ezzel megvagyunk, a csomagokat feladhatjuk a budapesti repülőtér termináljain, ahol az átvilágítást követően a poggyászosztályozó csarnokban, biztonságos helyen őrzik azokat a járatunk indulásáig – adta hírül a repülőtér-üzemeltető.

Hasonló témában: Itt vannak a világ legjobb légitársaságai – a Ryanair a legjobb fapados

k\u00e9t b\u0151r\u00f6nd a rept\u00e9ren

Fotó: Shutterstock

Ezt követően a poggyászunkkal kapcsolatban nincs teendőnk; azokat a szokott módon a földi kiszolgáló személyzet kezeli és szállítja indulás előtt a repülőgép csomagterébe.

A Budapest Airport és a Wizz Air a fejlesztéssel lehetővé teszi az utasok számára, hogy egy általuk választott korai időpontban elvégezzék az utazás előtti legfontosabb teendőket, ezáltal a repülős utazás folyamata még gördülékenyebbé válik

– emelték ki a közleményben.

Nemrég a Wizz Air pontosított a poggyász méreteket illetően is, a meghatározott centiméterekhez hozzáírták:

A megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/kerekei; a kerekek azonban legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét.

A kézipoggyásznak ettől függetlenül továbbra is el kell férnie az előttünk található ülés alatt, a fedélzeti poggyásznak pedig a poggyásztartó rekeszben.

Forrás: turizmus.com, Portfolio


A figyelmetekbe ajánljuk