Farkasok sétáltak el a vadkamera előtt Eger környékén

Farkasok sétáltak el a vadkamera előtt Eger környékén

A medvék mellett farkasok is járják Nógrád vármegyét, most pedig Eger környékén is kiszúrtak pár farkast. A vadállatokat a WWF Hungary által kihelyezett vadkamera is felvette.


Az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. működési területén idén több vadkamerát is kihelyezett a WWF Hungary, ezek pedig segítik a vadállatok és nagyragadozók megfigyelését, és információkat nyújtanak az állatok viselkedéséről, életmódjáról – kezdi a Drive.

Ez is érdekelhet:Több mint 1200 kilométert tett meg ez a szürke farkas Európában

Az #InterregLECA projekt keretében az Északi-középhegység területén több helyen is végzünk vadkamerás megfigyeléseket partnereinkkel közösen, hogy többet megtudjunk a hazai nagyragadozók viselkedéséről. A tudásmegosztás és az ehhez hasonló együttműködés az érintettekkel kulcsfontosságú a nagyragadozókhoz köthető konfliktusok feltérképezésében és kezelésében

– számolt be a WWF Facebook-posztjukban.

A LECA célja, hogy egy határokon átnyúló együttműködés keretében tudják monitorozni a Kárpáti-régióban élő nagyragadozók populációját, illetve hogy ennélfogva elősegítse ezen állatok védelmét.

A projekt három fő pillérre épül – a nagyragadozók állományainak monitorozására, a konfliktusok és az orvvadászat megelőzésére. A nemzetközi konzorcium a helyi érdekelt felek, például vadászok, állattartók, önkormányzatok és állami intézmények bevonásával hatékony monitoring és konfliktuskezelési módszert dolgoz ki részvételi együttműködésre építve helyi, regionális és határokon átnyúló módokon.

A figyelmetekbe ajánljuk